SFATURILE psihologului pentru a GESTIONA starea de spirit proasta a copilului

/ / Modificat: 2019-06-12
SFATURILE psihologului pentru a GESTIONA starea de spirit proasta a copilului

Daca, din orice motiv, copilul este suparat si cauti sau ai incercat o mie de moduri pentru a-l ajuta sa-si schimbe starea de spirit si nu ai reusit, psihologul Anna Converso iti spune ce poti sa faci pentru a depasi aceasta situatie.

"Furia sau starea proasta a copiilor nu este altceva decat expresia unei emotii sau, uneori, un semnal de alarma ca se intampla ceva sau, mai bine spus, in spatele acestei emotii este ceva ce trebuie sa afli", potrivit specialistului.

Asftel, daca cel mic trece printr-o stare proasta, psihologul iti recomanda sa tii cont de aceste sfaturi care il vor ajuta pe cel mic sa-si gestioneze emotiile si sa inteleaga ce se intampla pentru a depasi situatia.

- Fii empatic cu copilul.

- Daca il faci sa inteleaga ca este bine sa se infurie, se va calma mai repede si va avea sentimentul ca este inteles.

- Implica-l mai mult in toate activitatile tale.

- Uneori este posibil ca ceva sa nu mearga bine si daca copilul are dificultati in a se exprima, vei putea sti daca esti aproape de el.

- Controleaza-ti si tu starea de spirit.

- Exista copii care copiaza doar ceea ce vad acasa. Daca in ultimul timp ai fost furios sau nervos, va trebui sa-ti revizuiesti compartamentul.

- Arata-i o cale mai simpla de a rezolva conflictele.

- Sunt copii cu toleranta scazuta la frustrare, asa ca in fiecare situatie, cauta solutii prin care sa rezolvi problema intr-un mod relaxat.

- In cazul in care starea de spirit proasta este constanta si NU are niciun motiv aparent, ideal este sa-l vada un specialist.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre