5 obiceiuri care mentin dragostea in cuplu dupa venirea copiilor

/ / Modificat: 2024-02-10
5 obiceiuri care mentin dragostea in cuplu dupa venirea copiilor

 

Venirea pe lume a unui copil este un moment extrem de important si deseori coplesitor in viata oricarui cuplu. Este unul plin de emotii noi si de mari provocari. Si, desi poate fi un eveniment foarte fericit pentru cuplu, viata se schimba radical, iar partenerii nu mai au acelasi timp (si adesea aceeasi dorinta) de a se dedica unul altuia ca inainte.

Adesea, este o adevarata provocare pentru un cuplu sa mentina aprinsa flacara iubirii, dupa venirea pe lume a unui copil. Asta inseamna sa dobanditi noi modalitati si obiceiuri prin care sa mentineti flacara dragostei aprinsa. Iata cateva moduri in care puteti face acest lucru:

1. Impartasiti timp si complicitate

Stim ca micutii cer mult timp pentru ingrijirea si cresterea lor, mai ales in primii ani de copilarie. Iar acest lucru va fi influentat si de faptul ca exista sau nu ajutor din partea bunicilor. Este important insa, sa gasesti momente pe care sa le impartiti doar voi doi. Pot fi orele de la pranz, cand copilul doarme, sau seara, dupa ce adoarme. Iar daca aveti parte de ajutor, lasa copilul cu bunicii sau fratii si iesiti impreuna in oras sa luati masa.

Indiferent ce solutie gasiti, nu uitati ca este important sa gasiti mici momente pe care sa le petreceti in doi. 

2. Formati o echipa

Munca este un efort de echipa. Atunci cand amandoi contientizati acest lucru, si formati o echipa adevarata, impartind sarcinile si responsabilitatile, se formeaza un echilibru si o apropiere mai mare intre voi. 

3. Comunicarea este esentiala

Comunicarea in cuplu este intotdeauna esentiala, dar cu atat mai mult dupa sosirea copiilor. Insa, nu vorbiti doar despre copil, sau nevoile acestuia, ci si despre nevoiele voastre, visele si dorintele pe care le aveti, greutatile pe care le resimtiti (oricat de banale ar parea).  De asemenea, vorbiti si despre greutatile si neplacerile pe care le intampinati. 

4. Priviti-va in ochi 

Nu uitati sa va priviti in ochi, oricat de obositi ati fi. Cand comunicati (chiar si 10 secunde), uitati-va unul in ochii celuilalt. Nu normalizati discutiile fara a va privi in ochi, deoarece vor duce la o indepartare treptata. 

5. Intimitatea trebuie recapatata

Recapatarea libidoului dupa o perioada postpartum poate fi o chestiune complicata; intre oboseala, hormoni, schimbarile din corp si tot sufletul pus in cresterea copiilor, este normal ca acel libido sa nu apara prea repede. Nu trebuie sa va ingrijorati prea mult, este normal! Totul sta in puterea de a incerca pana cand apetitul revine.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dragoste copii Dragoste parinti Relatie cuplu dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre