Tati, fiica ta are nevoie de tine la orice pas!

/ / Modificat: 2020-07-24
Tati, fiica ta are nevoie de tine la orice pas!

Legatura dintre un tata si fiica lui este unica. Relatia dintre ei este poate cea mai importanta experienta din copilaria unei fetite si va determina comportamentul ei la maturitate.

Tatal este pentru o fetita primul model de barbat, tiparul dupa care ea isi va alege in viitor partenerii. Tot de la tata vine si exemplul privind o viata sanatoasa si de succes. Prezenta tatalui in viata unei fetite influenteaza nivelul de incredere de sine pe care aceasta il va avea in viitor, dar si increderea pe care ea o va avea in barbati in viitor.

Figura tatalui are un impact mai mare in viata fiicelor

Implicarea tatalui in viata fiicei de la o varsta frageda o va influenta pentru toata viata pe „printesa” familiei. Daca pana acum cateva decenii tatii participau doar sporadic in cresterea copiilor, lucrurile s-au schimbat in ultima vreme. Din prima zi, tatii sunt incurajati sa isi hraneasca fiicele, sa le schimbe scutecele, sa le faca baie, sa le adoarma si sa le aline cand plang.

Aceasta implicare este baza unei legaturi puternice, indestructibile, intre tata si fiica. Cea mica nu va mai fi atasata doar de mama, va sti ca poate conta oricand si pe tatal ei, indiferent de situatie. Explicatia: figura tatalui nu este doar cea a autoritatii din familie, cea in prezenta careia copilul trebuie sa fie cuminte, sa nu faca galagie si prostioare.

Tatal influenteaza stabilitatea emotionala a fiicei sale

Atunci cand o fetita are o relatie buna cu tatal ei, riscul ca in viitor sa dezvolte probleme de anxietate si depresie este mult mai scazut. Fiica al carei tata a fost prezent constant si activ in copilaria sa va sti sa lupte mai bine cu stresul cotidian, spun studiile.

Daca tatal se concentreaza sa dezvolte o legatura stransa cu fiica lui si creeaza o atmosfera comfortabila, in care ea sa simta ca isi poate impartasi sentimentele in siguranta, o pregateste pentru relatii implinite si de succes in viitor.

Imaginea de sine a unei fete depinde de tatal ei

Implicarea activa a tatalui in viata unei fete este importanta, iar crearea unei conexiuni sanatoase intre ei este foarte importanta pentru dezvoltarea stimei de sine. O fetita care a avut o relatie apropiata cu tatal isi va crea in timp o imagine de sine sanatoasa. „Cheia” este in comunicare, in lucrurile pe care cei doi le fac impreuna, in felul in care cei doi stiu sa isi impartaseasca si sa isi respecte sentimentele, sa se asculte unul pe celalalt. Aceste lucruri o va ajuta sa scape de nesiguranta si sa aiba incredere in propriile puteri.

Relatiile unei femei sunt influentate de relatia cu tata

Primul barbat la care o fetita vede ce inseamna dragostea si respectul este tatal ei. El este modelul in functie de care isi va alege in viitor , pentru ca o fata vede si tine minte totul despre cum tatal ei comunica cu femeile, daca le arata sau nu respect.

Copilaria unei fetite este perioada in care i se contureaza perceptiile si asteptarile. Atunci ea invata ce este acceptabil sau nu intr-un cuplu. Studiile arata ca femeile mature tind sa se intalneasca si sa aiba relatii de lunga durata cu barbati care, la nivel mental, se aseamana tatilor lor.

Influenta practica a tatalui

Orice fetita isi adora tatal si il priveste ca pe un simbol al stabilitatii in viata. El este „stalpul” in jurul caruia se invart bunastarea financiara, cea fizica si cea emotionala a familiei.

Un tata grijuliu, implicat activ in copilaria fiicei sale, va creste o fata sanatoasa fizic, dar si cu modele si principii sanatoase de urmat pe calea succesului.

Taguri Relatie tata fiica

Articole recomandate

Citeste si despre