5 lucruri pe care un tata ar trebui sa i le spuna fiicei sale despre intalniri

/ / Modificat: 2018-04-17
5 lucruri pe care un tata ar trebui sa i le spuna fiicei sale despre intalniri

Daca esti tatal unei adolescente, ar trebui sa te gandesti la primele intalniri ale fiicei tale in avans, nu asa cum a patit un prieten de-al meu! Acest prieten, de care va vorbeam, nu s-a gandit sa-i dea fiicei sale anumite sfaturi despre intalnirile cu baietii, decat atunci cand era aproape prea tarziu. Baiatul a venit si a luat fata de acasa pentru prima intalnire. Mai tarziu tatal s-a dus sa-si ia fiica, dar a gasit-o in lacrimi si nelinistita in legatura cu intalnirea si baiatul si fara sa stie cum sa-si gestioneze emotiile conflictuale. Era unul dintre acele momente tata-fiica, pe care tatal nu-l va uita niciodata.

sfaturi-prima-intalnire

In lumea in care adolescentii nostri cresc, intalnirile sunt incarcate de provocari, dar sunt si pline de oportunitati de distractie si de o mai buna cunoastere a prietenilor. Este important sa ne ajutam fiicele sa inteleaga conceptele importante din spatele a ceea ce inseamna o buna experienta a unei intalniri, astfel incat sa nu piarda distractia si aspectele ce tin de socializare, din timpul unei intalniri.

5 lucruri pe care un tata ar trebui sa i le spuna fiicei sale despre intalniri

Dupa ce am discutat cu mai multi tati, care aveau fete adolescente, am intocmit o lista cu cateva sfaturi importante, pe care tatii le pot impartasi fiicelor lor. Aceste cinci idei, pe care tatii ar trebui sa le spuna fiicelor lor despre intalniri, sunt imperative, pentru ca fetele sa stapaneasca si sa inteleaga experientele intalnirilor cu baietii.

1. Ai incredere in tine!

Startul anilor de intalniri cu o imagine buna de sine si un nivel ridicat de incredere poate face toata diferenta din lume. Increderea in sine se construieste in timp. Asadar, cu mult timp inainte de anii adolescentei, ajuta-ti fiica sa inteleaga cine este si ce reprezinta.

Dar in perioada primilor intalniri, cand nesiguranta se poate strecura, mesajul tau are nevoie de o focalizare suplimentara. Aminteste-i mereu ca este perfecta exact asa cum este si ca nu trebuie sa faca nimic pentru a fi pe placul cuiva.

2. Stabileste-ti propriile limite!

Este important ca ea sa-si stabileasca in avans limitele intalnirii. Ca tata, poti si ar trebui sa o ajuti sa se gandeasca la problemele ridicate de limite. De exemplu, cum va reactiona atunci cand un baiat va ridica vocea sau va injura in prezenta sa? Cum va reactiona cand un baiat ii va propune o apropiere fizica sau sa faca sex? Ce va spune ea atunci cand baiatul conduce masina si nu pare sa o respecte?

Baieti ca acestia merita sa se intalneasca cu fete care stiu sa stabileasca limitele corespunzatoare. Asigura-te ca fiica ta stie ce sa ii permita prietenului ei si ce nu. De asemenea sa stie ca tu esti doar la un SMS sau un telefon distanta atunci ea se afla la intalnire.

3. Pentru baieti nu este o drama

In ciuda faptului ca adolescentele par sa stie totul despre transmiterea „mesajelor ascunse” si sa citeasca printre randuri in orice etapa a unei relatii cu prietenii lor, baietii nu sunt atat de sofisticati. Spune-i fiice tale ca, daca o intalnire cu un baiat a mers prost sau daca experimenteaza o anumita gelozie adolescentina, sa vorbeasca despre ea si apoi sa treaca peste.

Aducerea din nou si din nou in discutie a relatiei, nu face decat sa o streseze si mai mult. Asta in timp ce, probabil, baiatul nici macar nu-si va mai aminti de problema cateva zile mai tarziu. Ajut-o sa vada ca doar pentru ca baietii adolescenti par grei de cap, asta nu inseamna ca sunt cu adevarat oameni rai - sunt doar adolescenti. De asemenea baietii nu stau atat de mult sa analizeze astfel de lucruri, asa ca e mai bine sa pastreze acele conversatii cu fetele.

tata-fiica

4. O tinuta obisnuita, iti da de fapt mai multa putere

Ajuta-ti fiica sa inteleaga ca tinuta, pe care o poarta la intalnire, nu se reflecta numai asupra ei, ci este si o ocazie pentru a-si arata propria putere. O tinuta confortabila, fara nimic iesit din comun ii va permite adolescentei tale sa se concentreze asupra lucrurilor care conteaza si sa-si lase frumusetea din interior sa straluceasca.

Desi imbracamintea la moda poate fi distractiva, nu acesta ar trebui sa fie principalul motiv pentru care o persoana sa fie placuta. Asadar, pastrand partile importante ale corpului acoperite, si facand asta in mod elegant, adolescenta ta isi va stabili faza corespunzatoare a relatiei de prietenie.

5. Este in regula si daca vrei sa mergi la intalnire si daca nu vrei sa mergi

Nu toate fetele sunt pregatite sa mearga la intalniri cu baietii la o anumita varsta. Majoritatea expertilor sugereaza ca intalnirile genereaza probleme reale atat pentru baieti, cat si pentru fete. Chiar si la 16 ani fetele ar prefera mai degraba sa petreaca timpul cu grupul de fete, decat cu baietii. Incurajarea fiicei tale de a avea experiente sociale in grupuri poate fi un bun precursor al intalnirilor cu baietii.

Tatii pot incuraja aceste grupuri „de petrecere a timpului liber”, acceptand ca prietenii fiicei sale sa vina acasa in vizita. Pana ce fiica ta adolescenta nu simte ca este pregatita pentru intalniri cu baietii, ea nu trebuie sa se simta presata de parinti, de prietenii ei sau de alte persoane. O poti ajuta sa aiba incredere si sa spuna „nu”, atunci cand nu doreste si sa spuna „da” cand este pregatita.

Relatia dintre tata si fiica este una speciala si adolescentele vor veni la tata pentru a primi cele mai importante sfaturi despre intalnirile cu baietii. Trebuie sa fii sigur ca ii transmiti acele informatii, care sunt importante pentru tine si care o vor ajuta sa se simta increzatoare si confortabil, odata ce intra in lumea intalnirilor. De asemenea trebuie sa o ajuti sa aiba o experienta pozitiva si sa se bucure de anii ei de adolescenta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Prima intalnire Relatie tata fiica Tata de fata Adolescenta

Articole recomandate

Citeste si despre