Studiu: Dragostea mamei face copiii mai inteligenti

/ / Modificat: 2018-11-26
Studiu: Dragostea mamei face copiii mai inteligenti

Daca esti inteligent, ai note bune la scoala si iti place sa fii mereu informat, poate ca ar trebui sa-i multumesti mamei tale. De ce?

Potrivit unei cercetari conduse de psihiatrul american Joan Luby, de la Universitatea din Washington, o zona importanta a creierului creste de 2 ori mai rapid la copiii ale caror mame sunt afectuoase si sunt prezente zilnic langa ei.

Acest fenomen se produce numai in primii 6 ani de viata ai copilului. Aceasta inseamna ca, daca o mama isi schimba atitudinea si devine mai afectuoasa si mai prezenta langa un copil mai mare, nu mai influenteaza cresterea creierului.

De ce se intampla acest lucru?

Conform neurostiintei, acest lucru se intampla deoarece in primii ani de viata, creierul trece printr-o crestere rapida si decisiva si poate fi usor modelata in functie de stimuli externi.

Zona creierului copiilor ai caror mame sunt prezente si afectuoase este hipocampul, responsabil pentru functii precum memoria, invatarea si controlul emotiilor.

Potrivit cercetatorului coordonator al studiului, unul dintre obiectivele lucrarii sale este acela de a arata parintilor importanta manifestarii afectiunii si oferirea de stimuli pozitivi in primii 6 ani ai vietii copilului. Aceasta duce la educarea adultilor mai capabili si mai pregatiti emotional.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Afectiune Afectiune copii Iubire mama

Articole recomandate

Citeste si despre