Piele lasata dupa sarcina? Vezi cum poti scapa de aspectul neplacut

/ / Modificat: 2018-02-09
Piele lasata dupa sarcina? Vezi cum poti scapa de aspectul neplacut

Problema kilogramelor ramase in plus dupa o sarcina este cea mai intalnita la proaspetele mamici, insa aceasta nu este singura la capitolul estetic, multe femei confruntandu-se cu pielea lasata, chiar si dupa ce slabesc. Zona care are cel mai des aceasta problema este abdomenul, dar pielea lasata poate fi observata uneori si pe coapse sau posterior.

Aspectul poate fi foarte deranjant pentru femei, mai ales daca isi doresc sa isi recapete rapid forma de dinainte de sarcina, insa, foarte important de retinut este faptul ca, pentru a-si reveni, pielea are nevoie de cel putin tot atata timp cat a avut pentru a se intinde, si anume noua luni. Iar uneori este nevoie chiar de mai mult timp.

Cum scapi de pielea lasata dupa sarcina: 6 trucuri eficiente

Inainte de toate, incearca sa nu ai pretentii foarte mari de la tine si sa nu te stresezi. Cu cat esti mai linistita in aceasta privinta, cu atat mai multe sanse de reusita ai. De asemenea, incearca sa te relaxezi la propriu cat de des poti - sa faci ceva ce iti place, sa iesi zilnic in aer liber cu bebelusul, sa respiri adanc ori de cate ori te simti coplesita.

Apoi, tine cont de faptul ca timpul de care pielea are nevoie pentru a fi din nou ferma depinde si de greutatea pe care ai acumulat-o in timpul sarcinii (un numar mai mare de kilograme este legat automat de un timp mai lung pentru revenire), de mostenirea genetica, de cat de activa ai fost in timpul sarcinii.

In cele din urma, este bine sa stii ca sunt destule lucruri pe care poti sa le respecti de acum inainte, pentru a-ti ajuta pielea sa redevina ferma. Iata care sunt acestea:

1. Fa exercitii fizice

Daca reusesti sa iti faci timp, este esential sa faci exercitii fizice. Cere intai acordul medicului, pentru a fi sigura ca poti face sport, iar daca ai aprobare de la acesta si mergi la o sala de fitness, incearca pentru inceput sa iti iei un antrenor caruia sa ii spui ca ai nascut de curand. S-ar putea ca unele miscari sa nu iti fie recomandate, iar antrenorul te poate indruma cel mai bine in acest sens. 

Ai grija sa incepi cu putin efort, dupa care, treptat, sa maresti nivelul de intensitate si timpul alocat miscarii.

Poti sa faci abdomene, flotari, yoga, Pilates (cele doua din urma fiind foarte indicate pentru tonifiere), exercitii cardio si aerobic. Totodata, poti incerca si mersul pe jos - cel putin 20 de minute, in ritm mai alert, de 3-5 ori pe saptamana.

2. Slabeste incet

Mai toate femeile care isi doresc sa slabeasca vor ca procesul sa se petreaca repede. Insa, orice slabire brusca nu doar ca aduce un risc mai mare de ingrasare ulterior, dar impiedica si pielea sa reactioneze asa cum ar trebui - si anume sa se adapteze perfect noii forme.

In schimb, un organism care pierde incet in greutate isi ajuta pielea sa faca fata cu brio schimbarilor, prin pastrarea elasticitatii. Prin urmare, nu opta pentru diete drastice si nu te infometa.

3. Incearca tratamente pentru piele

Anumite creme si lotiuni pot fi eficiente deoarece au ca scop cresterea nivelurilor de colagen si elastina - esentiale pentru o piele tonifiata. Produsele create special pentru fermitate contin diverse vitamine necesare pielii - vitaminele E, C, A, K. Pentru rezultate vizibile este realmente necesara respectarea instructiunilor de pe ambalaj (indeosebi aplicarea zilnica - o data sau de doua ori pe zi, in functie de recomandari).

De asemenea, poti incerca sa faci exfolieri pe zonele afectate, la dus - cu zahar, sare, zat de cafea (stimuleaza aparitia de celule noi) sau poti apela la masaj, care este un aliat redutabil in lupta impotriva pielii lasate, marind fluxul sanguin la nivelul pielii.

Totodata, poti incerca diverse uleiuri esentiale, pe care sa le aplici seara (ulei de samburi de struguri, ulei de ricin combinat cu ulei de menta sau de levantica) ori anumite tratamente spa (cu argila, sare de mare si alte ingrediente).

4. Ai grija la alimentatie

Alimentatia joaca un rol foarte important in cazul pielii lasate, fiind de mare ajutor legumele si fructele, apa consumata din belsug - doi litri pe zi in medie ajuta pielea sa fie hidratata si elastica si ajuta corpul sa arda caloriile mai usor. In plus, nu uita sa consumi frecvent proteine de calitate (oua, carne slaba, peste).

5. Evita soarele si produsele de ingrijire daunatoare

Pentru a-ti ajuta si mai mult pielea sa isi recapete fermitatea, ai grija sa nu te expui la soare fara protectie solara, sa nu mergi la solar si sa nu folosesti produse cu ingrediente daunatoare (parabeni, coloranti, sulfati si altele).

6. Ia in calcul abdominoplastia

In cazul in care nu reusesti sa obtii abdomenul dorit urmand sfaturile de mai sus, poti recurge si la o solutie de forta majora - abdominoplastia. Aceasta este o tehnica chirurgicala ce inlatura excesul de piele si de grasime din zona respectiva.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire piele Dupa nastere Alimentatie dupa nastere Slabit dupa sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre