6 sfaturi pentru o nastere naturala usoara, de neuitat

/ / Modificat: 2019-03-27
6 sfaturi pentru o nastere naturala usoara, de neuitat

Nasterea este in sine o experienta de neuitat, insa pentru multe femei amintirea poate fi una dureroasa. Momentul este unul mult asteptat, dar in egala masura infricosator, mai ales la prima nastere, cand nu stii la ce sa te astepti.

Cele mai multe femei idealizeaza momentul aducerii pe lume a unui fiu si il asteapta cu nerabdare.

In acelasi timp, orice viitoare mama si-ar dori ca lucrurile sa se desfasoare fara niciun fel sa probleme, sa mearga ca unse cum se spune. Asadar, cum am putem garanta o nastere naturala de neuitat?

Desigur, exista multi factori care afecteaza acest moment glorios, cu siguranta cel mai mare dar care ii este dat unei femei. Este important sa fii pregatita de experienta aceasta formidabila, pentru primirea in viata ta a unei fiinte minunate. Copilul tau merita viata si niciun efort nu e prea mare pentru a i-o oferi.

Iata cateva sfaturi de urmat pentru a avea parte de o nastere de neuitat:

Informatia este totul. Primul pas este sa afli cat mai multe informatii despre acest moment. Iti vor oferi siguranta, liniste. In acest fel vei monitoriza sanatatea ta si a copilului tau, protejandu-ti familia in orice clipa.

Ai incredere in tine si in corpul tau. Genetic ai primit abilitatea si curajul de a da nastere. Nu este altceva decat un fapt pur fiziologic, natural. Asadar, nu te teme fiindca orice femeie este pregatita sa faca acest mare pas.

Lupta pentru libertatea ta de a alege. Ca mama, poti decide unde si cum sa dai nastere copilului tau. Alege profesionistul care iti inspira cea mai mare incredere datorita experientei si a cunostintelor sale. In mod similar, alege si persoana care te va insoti la maternitate pe durata nasterii, cineva care iti poate intelege si satisface nevoile.

Spune tot ce simti. Nu te teme si nu-ti fie rusine sa spui ce crezi si ce simti. Nu te teme si nu te rusina sa iti manifesti nesiguranta, inlatura orice indoiala. Cere sfaturi atunci cand ceva te nelinisteste.

Relaxeaza-te si nu te concentra asupra durerii. Este important sa pastrezi o atitudine armonioasa, calma si sigura. Fii optimista si spune-ti ca totul va fi bine. Aminteste-ti ca durerea nasterii este temporara, insa dragostea copilului tau va fi pentru totdeauna.

Pastreaza contactul dintre pielea ta si a nou-nascutului. Cel putin in prima ora de viata a copilului este important ca acest contact cu mama sa nu fie intrerupt. Si mai bine e daca se petrece chiar din primul moment.

Desigur, exista controale de rutina care sunt foarte importante, dar acestea pot fi intarziate daca micutul se naste sanatos, fara complicatii. De ce este atat de important? Pentru ca intareste legatura cea mai importanta din viata fiecarui om, dar stimuleaza si lactatia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere Nastere naturala Nastere naturala dureri mituri Beneficii nastere naturala

Articole recomandate

Citeste si despre