Nasterea in Anul Dragonului de Lemn. Ce semnificatie are aceasta

/ / Modificat: 2024-02-10
Nasterea in Anul Dragonului de Lemn. Ce semnificatie are aceasta

Incepand din 10 februarie, am intrat in Anul Dragonului de Lemn. Potrivit credintelor chinezesti, dragonul este considerat simbolul puterii, al succesului si norocului.

Dragonul este cea mai importanta creatura din cultura chineza, iar Anul Dragonului de Lemn este considerat a fi unul cu adevarat special. Despre cei nascuti in Anul Dragonului se spune ca sunt puternici, devin lideri si se bucura de succes.

In China exista proverbul „wàng zǐ chéng long” (望子成龙), care inseamna „sperand ca fiul cuiva va deveni un dragon”. Hongjun Ma, profesor de limbi straine la Universitatea din Manchester, arata ca aceasta creatura este admirata in cultura chineza si ca dragonul inseamna succes, potrivit BBC. Prin urmare, despre cei care se nasc in Anul Dragonului se spune ca vor avea parte de noroc toata viata.

Mai mult, persoanele nascute in Anul Dragonului de Lemn sunt considerate a fi fiinte extrem de creative si curioase, carora le place sa exploreze multe cai diferite in viata, ceea ce le face sa fie foarte deschise si libere.

Anul Dragonului Chinezesc este un moment special in calendarul chinezesc, fiind asociat cu noroc, putere si succes. In traditia chineza, ciclul zodiacal se compune din 12 animale, iar Dragonul ocupa pozitia a cincea in aceasta succesiune. Spre deosebire de zodiacul occidental, in astrologia chineza, zodiile sunt atribuite initial in functie de anul nasterii reprezentand aparenta, sau felul in care persoana este perceputa de cei din jur.

Zodiac chinezesc. Cum afli daca esti nascut in Anul Dragonului

Pentru a afla ce zodie esti in zodiacul chinezesc in functie de anul nasterii, trebuie sa verifici ciclul de 12 ani al zodiacului chinezesc si sa identifici animalul asociat cu anul tau de nastere. Cei nascuti sub semnul Dragnonului sunt cei care au venit pe lume in anii 2024, 2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952, 1940, 1928, 1916 etc.

Anul Dragonului reapare o data la 12 ani, marcand un moment deosebit in cultura chineza. Dragonul este privit cu adoratie in cultura chineza, fiind simbolul puterii, norocului si prosperitatii. Este considerat o creatura mitica, protector al oamenilor si aducator de prosperitate. Atribute precum curajul, intelepciunea si forta sunt asociate acestei creaturi fascinante. Persoanele nascute in Anul Dragonului sunt adesea considerate norocoase si inzestrate cu calitati remarcabile.

Ce trasaturi de personalitate sunt asociate cu oamenii nascuti in Anul Dragonului?

Fiecare an in ciclul zodiacal chinezesc este asociat cu un element specific, iar Anul Dragonului poate fi de lemn, foc, pamant, metal sau apa. Aceste elemente adauga nuante suplimentare caracteristicilor dragonului. De exemplu, un Dragon de Foc este considerat pasional si energic, in timp ce un Dragon de Apa este asociat cu intelepciunea si calmul.

CITESTE SI: Zodiacul chinezesc - DRAGONUL

Este 2024 un an bun pentru a face un copil?

Daca dragonul este simbolul puterii si al succesului, lemnul este simbolul loialitatii, calmului si fiabilitatii. Astfel, persoanele care se nasc in anul Dragonului de lemn vor fi inzestrate cu abilitati proeminente si idei revolutionare. Aceste caracteristii sunt cele care inclina balanta catre o viata de succes, chiar daca vor avea momente in care vor fi extrem de incapatanati si chiar aroganti.

In concluzie, Anul Dragonului de Lemn (2024) este unul benefic pentru a avea copii, deoarece acestia vor avea parte de noroc si reusite in viata.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere Zodie

Articole recomandate

Citeste si despre