Resolutions

/ / Modificat: 2012-01-06
Resolutions

Resolutions sunt acele hotarari pe care le iei in preajma Anului Nou, pe care le respecti sau le abandonezi dupa prima luna, care cuprind dorinte, sperante, wishful thinking.

Pe plan strict personal am mai multe, dar cele marturisibile pe blog si care vorbesc clar despre slabiciunile ce se vor intarite, sunt:

  • o relatie mai stransa cu Dumnezeu- pentru asta, imi propun concret:


1. sa petrec 30 de minute cu Dumnezeu in fiecare zi;

2. sa citesc Biblia in engleza intr-un an (cand a plecat prietena mea Sue in America mi-a lasat si o Biblie impartita pe zile, in asa fel incat se citesc 2 capitole din Vechiul Testament, unul din Noul Testament, un psalm sau un capitol din Proverbe- ea incepe pe 1 ianuarie si pe 31 decembrie ar trebui sa fi citit toata Biblia.)

3. sa merg la biserica de 52 de ori anul acesta- de cand s-au nascut cei mici am mers mult mai rar, si imi dau seama ca lucrurile vor continua asa daca nu fac o prioritate din a schimba acest fapt. Si da, am sa le numar :).

  • o casnicie mai spicy- concret:


1. sa fixam un timp de 2 ore pentru noi doi, in care sa avem o intalnire (date, cum zic americanii), cel putin o data pe luna.

2. sa luam cina in familie (spre rusinea mea, recunosc ca noi mancam fiecare pe apucate, eu in fata calculatorului, S. in scaunelul lui si de unul singur, etc. Vreau sa avem o masa pe zi pe care sa o luam toti impreuna, si asta cred ca va fi una dintre cele mai benefice schimbari pentru familia noastra. Asta implica si faptul ca vom gati mai mult, vom organiza un meniu si poate un buget).

  • un corp mai slab cu un kilogram, in fiecare luna- concret:


1. 30 de minute de bicicleta pe zi.

2. nu mananc dupa ora 17-18.

3. folosesc pantaloni de neopren cand fac sport (mi i-am comandat, daca dau rezultate fac o recenzie si va povestesc daca se merita sau nu cumparati).

  • o bucatarie mai folosita- concret:


1. sa gatesc pentru cina.

2. sa fac ceva dulce macar o data pe luna (poate vi se pare extrem de putin, dar fata de stilul dezorganizat de inainte, acest mic pas inseamna de fapt ceva urias pentru mine).

  • o casa mai curata si niste dulapuri mai ordonate- concret:


1. sa pun la punct o lista cu treburi casnice pe care sa o respect.

2. sa limitez accesul lui S. la dulapuri.

  • mai multa atentie acordata copiilor- concret:


1. pentru S.: sa continuam scoala de acasa intr-un mod mai organizat (detalii intr-o postare viitoare); sa il pregatesc pentru gradinita (trebuie sa devina independent cu olita, mancarea, imbracatul si dezbracatul, vorbitul- pana in Septembrie).

2. pentru Cati: sa o mentinem cat mai sanatoasa si confortabil posibil; sa cautam un program de terapie intensiva care ar putea sa o ajute pe termen lung (am in minte doua optiuni de explorat, una in Italia si una in SUA, trebuie sa hotaram la inceputul anului spre care ne vom indrepta si care sunt pasii pentru a ajunge acolo); sa continuam kinetoterapia care ii face atat de bine; sa programana operatiile de care are nevoie (asta implica alegerea medicilor, controale, drumuri la Bucuresti, etc.)

  • mai putina atentie acordata laptop-ului- concret: sa ma limitez la a scrie 1 ora pe zi, si la a citi in timpul meselor de noapte ale lui Cati.
  • pentru blog: imi doresc sa creasca, sa fie ca si pana acum o rampa pentru noi prietenii faine- concret:


1. sa postez cu regularitate (chiar daca nu neaparat in fiecare zi)

2. In 2011, mai ales la inceput, aveam mai mult timp pentru research. Acum probabil voi posta mai cu seama despre activitatile si jocurile pe care le facem in fiecare zi, despre jucariile pe care se intampla sa le cumparam sau primim, despre lucrurile cu care ne confruntam in viata reala. Daca aflu chestii interesante, voi incerca sa vi le impartasesc ca si pana acum. Daca aveti voi sugestii, please, please share them with me!

  • financiar, imi doresc sa fiu mai cumpatata si sa cheltui mai putin pe jucarii (domeniul in care fac cea mai mare risipa). De asemenea, imi doresc sa aflu exact costul necesar terapiei lui Cati si sa economisesc pentru asta.


Daca aveti nevoie de sfaturi si sugestii cu privire la bugetul si  finantele familiei, nu ezitati sa treceti pe la Iulia, care face o treaba grozava in a ne inspira frugalitatea. Prin exemplul personal ne provoaca sa economisim inteligent pentru a ne atinge scopurile financiare. Am vazut astfel de bloguri in blogosfera de limba engleza, dar este unicul de acest gen peste care am dat in romaneste, si mi se pare foarte fain.

Wow, ce lista lunga! Sper ca la sfarsitul anului sa pot bifa macar o parte din ele. Voi v-ati facut rezoltiile pe anul acesta?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinte Parinti Parinti si copii

Articole recomandate

Citeste si despre