Parinti si copii

5 lucruri de facut cu copilul pana la 10 ani

5 lucruri de facut cu copilul pana la 10 ani Pentru ca micutul tau sa se dezvolte psihic armonios, trebuie sa-i acorzi atentia ta, mai ales pana la varsta de 10 ani, indiferent de cat de multumit esti de scoala pe care o urmeaza. In mod normal, programul scolar al micutului tau ii va asigura pana la varsta de 10 ani competente adecvate de citit, scris, sinteza si memorare.

Citind cu el, punandu-l sa-ti povesteasca lecturi pentru a-si dezvolta vocabularul poti insa suplimenta dezvoltarea abilitatilor micutului tau.

In afara de competentele scolare ale copilului tau, trebuie sa acorzi atentie si urmatoarelor arii de interes.

Explorarea lumii

Stimuleaza-i micutului tau interesul pentru cunoastere...

Perioade din viata bebelusului tau pe care le vei uita

Perioade din viata bebelusului tau pe care le vei uita Inceputurile sunt intotdeauna grele, pentru ca presupun eforturi de adaptare, stres, teama de neputinta, teama de esec. Acest lucru se intampla, inevitabil, cu majoritatea parintilor atunci cand aduc pe lume un copil. Frica posibilitatii sa nu se descurce, teama de a nu fi cei mai buni parinti, noptile nedormite, colicile si plansetele din miez de noapte, refuzul de a renunta la laptele matern - toate acestea sunt momente pe care ai vrea sa le uiti si pe care chiar vei reusi la un moment dat sa le uiti. Adevarul este ca timpul are talentul de a ne estompa tristetile si durerile, oricare ar fi acestea. Chiar daca ti se pare imposibil acum sa-ti stergi din memorie toate lucrurile care te...

Alte articole despre:  depresie postnatala colici bebelusi

Resolutions

Resolutions Resolutions sunt acele hotarari pe care le iei in preajma Anului Nou, pe care le respecti sau le abandonezi dupa prima luna, care cuprind dorinte, sperante, wishful thinking.

Pe plan strict personal am mai multe, dar cele marturisibile pe blog si care vorbesc clar despre slabiciunile ce se vor intarite, sunt:

o relatie mai stransa cu Dumnezeu- pentru asta, imi propun concret:
1. sa petrec 30 de minute cu Dumnezeu in fiecare zi;

2. sa citesc Biblia in engleza intr-un an (cand a plecat prietena mea Sue in America mi-a lasat si o Biblie impartita pe zile, in asa fel incat se citesc 2 capitole din Vechiul Testament, unul din Noul Testament, un psalm sau un...

Alte articole despre:  planificare activitati blog parinte parinti


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul