Tatal erou din Siria: si-a facut fiica sa creada ca zgomotul bombelor este amuzant, ca sa nu planga

/ / Modificat: 2020-02-20
Tatal erou din Siria: si-a facut fiica sa creada ca zgomotul bombelor este amuzant, ca sa nu planga

Dragostea unui tata nu are limite, nu intelege motivele si cand vine vorba de copiii sai, actioneaza cu inima.

Este cazul acestui tata din Siria, care nu a permis ca razboiul sa-i fure copilaria fiicei sale.

Azi te-ai trezit cu putina dorinta, esti stresat la serviciu, ai dus copilul la scoala si crezi ca este o zi proasta? Nu este asa. O zi proasta este sa traiesti cu frica 24 de ore din 24, sa stii ca multi dintre ai tai au pierit in razboi, ca este posibil ca micutii tai sa isi piarda viata si tu sa nu poti face nimic. 

Acest tata din Siria este un erou pentru ca si-a facut fiica sa creada ca zgomotul bombelor este amuzant, ca sa nu mai planga. 

Salwa, este o fetita de trei ani, care zambeste, isi adora tatal, dar care habar nu are ca familia ei a fugit din Saragib, un oras din estul tarii, pentru ca vrea sa supravietuiasca cumplitului razboi. Tatal ei nu vrea ca ea sa fie un alt copil dintre miile care sufera de tulburari emotionale, atacuri de panica sau depresie, pentru ca traiesc inconjurati de arme si de moarte.

Tatal erou din Siria

Tatal, Abdullah Al-Mohammad, nu renunta, zambeste, in ciuda faptului ca stie realitatea. O face din dragostea pe care o simte pentru fetita sa. Stau in casa unui prieten, intr-un oras numit Sarmada. Iar bombele care explodeaza fac parte din viața de zi cu zi. Ce faci in aceasta situatie? Ce faci pentru ca micutul tau sa nu-si traieasca copilaria in aceste conditii?

Au trecut noua ani de la inceperea razboiului in Siria, timp in care oamenii nu au vazut altceva decat cadavre, durere in ochi si teroare. De aceea, sirienii incearca sa fuga pentru a scapa de bombe. Aproape un milion de femei si copii au parasit Siria, plecand spre alte zari in cautarea unei vieti linistite. 

Acest tata din Siria se teme de razboi, dar este mai ingrozit de gandul ca fiica lui poate avea o criza emotionala, asa cum a vazut la alti copii. De aceea a decis sa transforme tragedia intr-un joc. Fata crede ca de fiecare data cand o bomba explodeaza, este vorba despre un foc de artificii sau o arma de jucarie.

Tatal a declarat pentru Sky News ca fiica lui este un copil si nu intelege razboiul.

"Am decis sa o invat pe Salwa acest joc pentru a impiedica sa se prabuseasca psihic. Sa nu fie afectata de boli legate de frica," a declarat acesta potrivit sursei citate.

Tatal a spus ca el si sotia sa doresc sa transforme sunetele terifiante "intr-o sursa de fericire" si sa ii permita lui Salwa sa "supravietuiasca psihic" cu cateva secunde inainte de a cadea fiecare bomba.

Rasul lui Salwa este molipsitor, este ca o intoarcere la viata, speranta ca in curand totul se va termina si asta datorita tatalui, demonstrandu-si iubirea neconditionata, chiar daca stie ca poate fi ultima bomba pe care o aude.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata Erou

Articole recomandate

Citeste si despre