Un autobuz cu 30 de elevi a luat foc in mers. Soferul, considerat erou dupa ce a evacuat in siguranta toti copiii

/ / Modificat: 2024-04-04
Un autobuz cu 30 de elevi a luat foc in mers. Soferul, considerat erou dupa ce a evacuat in siguranta toti copiii

Un incident petrecut zilele trecute langa Moldova Noua a fost la un pas sa se transforme intr-o tragedie. Datorita prezentei de spirit a soferului de autobuz, toti cei 30 de copii aflati in autovehicul au fost salvati la timp.

Autobuzul transporta elevii catre liceu, iar cu cateva minute inainte de a ajunge la destinatie, a luat foc in mers. Soferul, un barbat in varsta de 52 de ani, a observat la timp flacarile si a actionat rapid. A scos toti copiii din autobuz inainte sa se petreaca o tragedie, astfel ca niciunul dintre elevi nu a patit nimic. 

Din cauza vantului puternic, flacarile s-au extins rapid, iar in cateva minute autobuzul a ars ca o torta. Masina era veche de 16 ani si, se pare ca din cauza unei defectiuni la motor, a luat foc in mers. 

Politia a deschis o ancheta

Cu cateva sute de metri inainte de a ajunge la destinatie, copiii aflati in partea din spate a autobuzului au strigat la sofer ca iese fum. Barbatul a oprit imediat masina si a evacuat in siguranta toti cei 30 de copii, dupa care a sunat la 112 sa ceara ajutor. Atat autoritatile, cat si parintii elevilor il considera pe sofer un erou, pentru ca si-a pastrat calmul si a dat dovada de prezenta de spirit, astfel incat toti copiii au fost scosi din autobuz la timp. 

”Pana la sosirea pompierilor, din interiorul autocarului s-au autoevacuat in siguranta aproximativ 30 de elevi. Cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric produs la compartimentul motor al autovehiculului”, a declarat Iulia Rusan, purtator de cuvant ISU Caras-Severin, potrivit Observator.  

Oamenii legii au deschis o ancheta, pentru a stabili de la ce a pornit incendiul. 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Erou Autobuz scolar

Articole recomandate

Citeste si despre