Crucea Alba, servicii de sanatate materna

/ / Modificat: 2012-05-10
Crucea Alba, servicii de sanatate materna

Fundatia CRUCEA ALBA este un proiect ambitios al Anei Maita, Presedintele Asociatiei Mame pentru Mame, care isi propune sa puna bazele primului Centru de Sanatate Materna din Romania.

Fundatia CRUCEA ALBA raspunde unei probleme grave in Romania, lipsa unui sistem intermediar intre cel public si cel privat care sa vina in intampinarea nevoilor comunitatii de a beneficia de servicii medicale maternale de calitate, dar si accesibile.

Solutia Fundatiei este sa initieze un demers de antreprenoriat social, primul Centru de Sanatate Materna prin care sa ofere famililor la inceput de drum un cadru de siguranta medicala si confort pentru sarcina, nastere si educatie parentala. Dorim sa reamintim romanilor ca nasterea este un eveniment ce apartine familiei, iar cuplurile nu ar trebui sa fie fortate sa aleaga intre un sistem public deficitar sau unul privat inaccesibil atunci cand vor sa se bucure de nasterea unui copil.

"Fundatia Crucea Alba este un proiect de antreprenoriat social al carui profit va fi directionat campaniilor de informare si consiliere prenatala si postnatala adresate femeilor din zone defavorizate, care nu au acces la aceste servicii. Astfel, cu acest proiect pilot dorim sa dam un exemplu de bune practici in ceea ce priveste cresterea accesului la servicii de sanatate si educatie materna prin constructia unei retele de asistenta ambulatorie a gravidelor, mamelor si copiilor in afara cadrului spitalicesc", sustine Ana Maita, fondator al Fundatiei Crucea Alba si presedinte Asociatia Mame pentru Mame. 

Daniela Nane protejeaza miracolul nasterii

Crucea Alba se doreste a fi un proiect de antreprenoriat social pentru a sustine organizatia sa ofere servicii de consilere pentru alaptare femeilor din zone defavorizate.

Si pentru ca solutia Fundatiei vine in forma unui demers de antreprenoriat social, o serie de personalitati publice au ales sa se implice in demararea proiectului, participand la Garden Party "Protejam Miracolul Nasterii". In cadrul evenimentului va avea loc o licitatie de servicii premium oferite de diverse personalitati din mediul de afaceri, arta, sport etc.

Fondurile colectate vor sprijini Fundatia CRUCEA ALBA sa puna bazele primului Centru de Sanatate Materna din Romania.

Daniela Nane ne marturiseste dorinta si preocuparea sa de a veni in sprijinul acestui proiect donand licitatiei o bursa de doua luni la cursul sau de actorie.

"Imi doresc sa putem ajuta cu totii mamele si copilasii din zonele defavorizate. Greu ne putem imagina cata saracie exista si in ce conditii traiesc unii oameni in Romania anului 2012. O mana de ajutor pentru copii mai sanatosi si un pic mai linistiti, putem da, impreuna", a declarat Daniela Nane.

Evenimentul va avea loc pe data de 14 iunie, incepand cu orele 18.00 la Palatului Mogosoaia (peluza din fata Palatului) si va fi prezentat de Liana Stanciu.

Crucea Alba se doreste a fi un centru conceput sa vina in sprijinul familiei cu un Program de Educatie Prenatala si Parentala centrat pe informare completa si incurajarea alegerilor informate.

Ana Maita, Presedintele Fondator CRUCA ALBA si Presedinte al Asociatiei Mame pentru Mame, este cel mai activ si mai vizibil promotor al drepturilor mamelor, coordonand activitatea principalei organizatii non-profit pentru drepturile romancelor in contextul maternitatii si se mandreste cu:

  • peste 1500 persoane consiliate in ultimii 2 ani;
  • comunicare directa cu peste 2000 de cupluri de parinti;
  • reprezentant direct al forurilor internationale de profil International MotherBaby Childbirth, European Network for Chuldbirth Associations, Coalition for Improving Maternity Services;
  • parteneriate incheiate cu Fundatia Soros, Fondul ONU pentru Populatie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre