Descopera puterea curajului si a transformarii intr-un film manifest

/ / Modificat: 2024-02-22
Descopera puterea curajului si a transformarii intr-un film manifest

In data de 28 martie 2024, se va deschide o fereastra catre curajul si dorinta tinerilor elevi din liceele tehnologice de a face schimbari in propria lor viata si in societate. Acest moment va fi marcat de lansarea unui film manifest  „Ce ai facut la scoala?”, o initiativa curajoasa a Asociatiei GO-AHEAD, sub indrumarea regizorului Tedy Necula. Este o poveste despre  nevoia tinerilor de a beneficia de programe de dezvoltare personala si consiliere, despre nevoia acestora de a fi ascultati, intelesi si validati.

Documentarul surprinde experientele reale ale elevilor din liceele tehnologice, tineri care se lupta sa isi gaseasca locul in lume, deseori infruntand provocari dificile pentru varsta la care se afla, cateodata in tacere si singuratate. Dar acum, ei au ales sa isi faca cunoscuta vocea, sa isi impartaseasca povestea, sa isi arate vulnerabilitatea intr-un efort de a-si face nevoile auzite.

Proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!, este un pas hotarat catre schimbare. Aceasta initiativa aduce impreuna sute de elevi din diverse medii sociale, oferindu-le un spatiu sigur si de sustinere in care sa isi exploreze visurile si sa isi dezvolte planuri concrete pentru viitor.

Atelierele Affirmative Art, ghidate de expertii din partea Art for Change Foundation, au reprezentat o oportunitate pentru acesti tineri de a-si vizualiza viitorul ideal, de a identifica resursele pe care le au la indemana si de a stabili pasii concreti catre realizarea visurilor lor. In orasele Bucuresti, Buftea, Targoviste, Ramnicu Valcea, Bacau, Petrosani, Corbu (jud. Harghita), si Luncavita, elevii si-au exprimat cu sinceritate aspiratiile si au calcat cu incredere pe calea spre autocunoastere si implinire personala.

Misiunea Asociatiei GO-AHEAD este una profunda: sa integreze dezvoltarea socio-emotionala si consilierea in procesul educational din Romania. Astfel, calitatea actului educational creste, iar incluziunea sociala si sansele egale la educatie devin realitate pentru fiecare elev.

Caravana GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM este o demonstratie a curajului si angajamentului tinerilor si al cadrelor didactice de a construi un mediu in care fiecare elev are sansa sa creasca un om echilibrat. Este un loc unde optimismul si dorinta de schimbare devin palpabile. Aici, fiecare participant a gasit puterea de a iesi din zona de confort si de a-si urma cu incredere visurile.

„Mi-a facut mare placere sa particip la Atelierul Affirmative Art si sa invat cum sa ne canalizam pe noi. Avem multe activitati la scoala si ne pregatim pentru BAC, dar e frumos sa mergem mai departe si sa visam despre cum ne vedem viata mai departe.”, marturiseste Ana-Maria, eleva in clasa a 12-a.

In final, Conferinta de Dezvoltare Personala si lansarea documentarului „Ce-ai facut la scoala?” referitor la nevoia tinerilor de dezvoltare personala si consiliere din cadrul proeictului GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! reprezinta o invitatie catre intreaga societate de a asculta si de a sustine tinerii in drumul lor catre autenticitate si implinire.

Filmul va putea fi vizionat incepand cu luna aprilie in cinematografele din orasele: Bucuresti, Alba Iulia, Craiova, Vaslui, Cluj, Constanta, Brasov, Timisoara, Ploiesti, Iasi, Gura Humorului. De asemenea, filmul va fi vizionat si de catre elevii din 35 de licee din Bucuresti si jud. Ilfov, Dambovita, Tulcea, Valcea, Bacau, Harghita, Satu Mare, Hunedoara, Ialomita, Suceava, Neamt.

Haideti sa oferim tinerilor sprijinul de care au nevoie pentru a deveni lideri ai schimbarii si ai progresului.

Asociatia GO-AHEAD este o organizatie non-guvernamentala infiintata in august 2017 a carei Misiune este schimbarea la nivel educational (sanse egale la educatie, incluziune sociala, cresterea calitatii actului educational). Furnizor autorizat de formare, de informare si consiliere profesionala, Asociatia GO-AHEAD sustine DEZVOLTAREA PERSONALA si propune un CONCEPT INOVATOR pentru imbunatatirea rezultatelor educationale, profesionale si personale. 

Proiect derulat de Asociatia GO-AHEAD in parteneriat cu Art for Change Foundation Norvegia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este imbunatatirea imaginii si a perceptiei publice a societatii civile in randul a cel putin 50.000 de persoane, cresterea gradului de vizibilitate, intelegere si recunoastere a impactului pozitiv pe care activitatile de consiliere si dezvoltare personala desfasurate de GO-AHEAD il au asupra vietilor tinerilor si a comunitatilor.

Despre Programul Active Citizens Fund Romania

Programul Active Citizens Fund Romania este finantat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitatile economice si sociale si a consolida relatiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare si statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de catre consortiul compus din Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Fundatia pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, Fundatia PACT si Frivillighet Norge, care actioneaza in calitate de Operator de Fond desemnat de catre FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE si Norvegiene. Active Citizens Fund Romania vizeaza consolidarea societatii civile si a cetateniei active si cresterea capacitatii grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totala de 46.000.000 euro, programul urmareste dezvoltarea pe termen lung a sustenabilitatii si capacitatii sectorului societatii civile, intensificand rolul sau in promovarea participarii democratice, a cetateniei active si a drepturilor omului si consolidand in acelasi timp relatiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein si Norvegia. Pentru mai multe informatii despre Active Citizens Fund in Romania, va rugam accesati www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informatii despre Granturile SEE si Norvegiene, accesati www.eeagrants.ro.

Mai multe informatii despre proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! poti sa gasesti accesand https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Filme

Articole recomandate

Citeste si despre