Asociatia Green Revolution anunta cea de-a treia editie a Targului de Jucarii 2nd Life

/ / Modificat: 2023-09-14
Asociatia Green Revolution anunta cea de-a treia editie a Targului de Jucarii 2nd Life

Asociatia Green Revolution va organiza cea de-a treia editie a „Targului de Jucarii 2nd Life”, sambata, 23 septembrie 2023, la Roaba de Cultura, in Parcul Regele Mihai I. Evenimentul combina educatia ecologica, financiara si sociala, cu scopul de a oferi jucariilor nefolosite o noua viata si de a inspira copiii sa abordeze principiile celor 3 R: reuse, repair, recycle.

In contextul in care industria jucariilor a devenit o forta de peste 90 de miliarde de dolari, este esential sa reflectam asupra impactului acestei industrii asupra mediului si sa actionam. De la inceputul anului, peste 57 de miliarde de dolari au fost cheltuiti pe jucarii noi, iar productia de jucarii a fost adesea asociata cu exploatarea copiilor si sclavia moderna, in special in China, unde sunt fabricate peste 70% din jucariile din lume.

evolutia pietei de jucarii din romania

Industria jucariilor foloseste incredibil de mult plastic, consumand aproximativ 40 de tone pentru fiecare milion de dolari incasat, transformand-o in una dintre cele mai mari surse de poluare cu plastic. Mai mult de 90% dintre jucariile disponibile pe piata sunt din plastic si, adesea, contin metale grele precum plumb si cadmiu, precum si alte substante chimice nocive, cum ar fi dioxinele, potrivit informatiilor furnizate de theworldcounts.org.

Raluca Fiser, Presedinte in cadrul Asociatiei Green Revolution, a declarat:

„Targul de Jucarii 2nd Life este un pas important spre constientizarea impactului industriei de jucarii asupra planetei si asupra sanatatii copiilor. Suntem determinati sa promovam alternative durabile si sa incurajam comunitatea sa ia masuri pentru a proteja mediul inconjurator si a educa tanara generatie sa gestioneze responsabil resursele, indiferent de natura lor”.

Editia de anul acesta a Targului de Jucarii 2nd Life este sustinuta de Carrefour Romania.

„Educatia privind sustenabilitatea reprezinta un element fundamental in abordarea noastra de responsabilitate sociala. Targul de Jucarii 2nd Life creeaza un mediu interactiv si captivant in care copiii pot invata despre importanta reciclarii. Ne propunem sa ii sprijinim in dezvoltarea unui comportament de consum responsabil, care va duce la un mediu mai curat si comunitati constiente nu doar pentru noi, astazi, ci si pentru generatiile viitoare.", a declarat Alina Gamauf, Membru in Comitetului Executiv al Carrefour Romania

„Targul de Jucarii 2nd Life” isi propune sa atraga atentia asupra risipei de resurse in industria jucariilor, contribuind in acelasi timp la educatia financiara si dezvoltarea interesului copiilor pentru implicarea sociala si comunitara. In cadrul evenimentului, copiii vor avea ocazia sa isi valorifice jucariile si vor putea dona o parte din suma stransa pentru un scop caritabil, ales de ei. De asemenea, evenimentul va oferi numeroase ateliere interactive, un program artistic atractiv si multa joaca, toate desfasurandu-se in cadrul relaxat al Roabei de Cultura.

targul de jucarii second life

Copiii si parintii participanti la eveniment vor putea descoperi ce inseamna stil de viata sustenabil, in cadrul atelierelor de consum responsabil sustinute de BCR prin Scoala de Bani. Temele tratate vor acoperi utilizarea eficienta a resurselor, promovarea turismului sustenabil, adoptarea unui mod de transport prietenos cu mediul inconjurator si alte subiecte care tin de un stil de viata cat mai aproape de natura.

Unul dintre punctele forte ale evenimentului Targul de Jucarii "2nd Life" este programul artistic variat care incanta atat copiii, cat si adultii, precum si atelierele creative si interactive, ce promoveaza cele 3 principii de baza ale sustenabilitatii (Repara-Refoloseste-Recicleaza), oferind copiilor o experienta practica in ceea ce priveste implicarea intr-o economie circulara a viitorului.

Programul include:

  • Concerte live sustinute de Voltaj Music Academy, cunoscuta scoala de muzica condusa de Calin Goia, iubitul solist al trupei Voltaj; 4 trupe din cadrul Voltaj Academy - Trupele "Badgrooves", "Rock Around The Corner", "Contratimp” & ”The Randoms”, vor pune in scena cover-uri reorchestrate si pline de energie, genurile muzicale propuse fiind pop-funk, pop-rock, rock, R&B;
  • Freestyle Puppet Show – o serie de scenete amuzante de teatru de papusi, puse in scena de Teatrul de Animatie Tandarica;
  • Momente de dans sincron si solo-uri impresionante ale uneia dintre cele mai populare scoli de dans din Romania Cobo Dance Center, conduse de Cocuta si Bogdan Boanta, cunoscuti publicului pentru semnarea coregrafiilor unora dintre cele mai importante emisiuni de divertisment din Romania (Dansez pentru tine, Romanii au Talent, Vocea Romaniei); vor participa dansatori premiati la nivel international cu medalii de aur, in cadrul unor competitii de profil precum Dance World Cup (Croatia), Dance Star (Spania);
  • Sesiuni de coaching si dezvoltare personala pentru parinti si copii, conduse de Alexandra Baietii, autoare a trei carti motivationale din seria „Impactul” si trainer MBA Kids Academy. Aceasta, alaturi de tatal sau, Florin Baietii, isi propune sa promoveze importanta echipei parinte-copil in diverse etape ale dezvoltarii, precum si importanta principiilor transmise catre cei mici, precum curajul, disciplina, motivatia, dar si valorile solidaritatii, sustenabilitatii si responsabilitatii fata de mediu. O sesiune interactiva de Q&A pentru parinti si copii – „Cum ne despartim de jucarii?” va incheia acest moment;
  • Ateliere recycle arts & crafts, reparatii jucarii si biciclete, jocuri interactive, ateliere pictura, ateliere de robotica si artele spectacolului, precum si alte activitati distractive si educative.

Programul complet si surprizele zilei pot fi consultate pe conturile de social media ale proiectului Roaba de Cultura by Green Revolution: www.facebook.com/roabadecultura, https://instagram.com/roabadecultura si pe pagina dedicata Targului de jucarii 2nd Life – editia a III-a: https://fb.me/e/5JlGw6ZUk.

Targul de Jucarii 2nd Life va avea loc in intervalul orar 10:00 – 18:00, iar intrarea este gratuita. Accesul catre Roaba de Cultura se face prin intrarea din zona "Pescarus" a Parcului Regele Mihai.

Acest eveniment este realizat cu sprijinul partenerilor care sustin educatia ecologica si financiara.

Sponsor principal: Carrefour Romania

Sponsori: BCR, Mastercard

Parteneri media: Green Report, AGERPRES, Psychologies, Itsy Bitsy, Sunt Parinte, Sfatul parintilor, Go Kid, Superbebe, Copilul, Green Start-up, Romania Pozitiva, Gala Societatii Civile, WOM MOM.

Despre Green Revolution

Asociatia Green Revolution a fost fondata in martie 2009 si este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile care stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si responsabilitatea fata de mediul inconjurator, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Despre Roaba de Cultura

O pajiste cu divertisment de calitate in Parcul Regele Mihai I (Herastrau), zona Pescarus. Un loc special, care aduna intamplari diverse, de la ateliere si piese de teatru pentru copii, clase de sport pentru intreaga familie, cursuri de nutritie, concerte de folk, jazz si rock pana la proiectii de film pentru toate varstele.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii Eveniment copii

Articole recomandate

Citeste si despre