Felicitari de Halloween facute de copii

/ / Modificat: 2015-10-23
Felicitari de Halloween facute de copii

Felicitarile de Halloween facute manual impreuna cu copilul tau au o multime de beneficii de care poti profita.

Dincolo de placerea de a desena si de a patrunde in atmosfera unei sarbatori inedite si distractive pentru cel mic, ai sansa sa iti inveti copilul animalute si personaje noi. In plus, este o ocazie buna sa ii deslusesti copilului tau tainele si traditiile acestei sarbatori.

Felicitarile create impreuna cu el reprezinta si o buna modalitate de a-i stimula imaginatia si creativitatea.

Felicitari cu acuarele si lipici

De ce ai nevoie?

  • un carton alb;

  • acuarele sau tempera;

  • pensule de pictat;

  • creioane colorate;

  • foarfeca;

  • lipici;

  • rigla.

Ce trebuie sa faceti?

Pune pe masuta de lucru toate lucrurile necesare. Printeaza desene de pe Copilul.ro intrand pe pagina Planse de colorat pentru Halloween si alege cateva modele specifice: un dovleac, o fantoma, un vampir etc.

Decide impreuna cu micutul culorile in care veti desena modelul cu ajutorul creioanelor colorate sau al acuarelelor si purcedeti la creat opere de arta pentru Halloween. Dupa ce ati terminat de desenat decupati cu foarfeca modelul.

Decupeaza din cartonul alb un dreptunghi destul de mare incat sa incapa desenul decupat si sa ramana si ceva loc pe margini. Pentru asta, asezati mai intai modelul decupat si trasati cu linia pe deasupra si in lateral un dreptunghi pentru a stabili cadrul in care intra modelul decupat. Decupati impreuna rama felicitarii.

Apoi mai trasati un chenar mai mic in interiorul acestei rame, cam la o distanta de 1-1.5 cm de margini. Colorati cu acuarele interiorul chenarului in negru, iar marginile in portocaliu (sau in ce culori doreste micutul). Insa daca ati desenat o fantoma alba sau un dovlecel portocaliu va da foarte bine pe fond negru si va fi in specificul sarbatorii.

Lipiti modelul decupat in mijloc si gata felicitarea. Daca mai ramane loc deasupra sau dedesubt puteti scrie "Boo-Boo" sau "Ne dati ori nu ne dati?!" intr-un spatiu care permite acest lucru. Cu ocazia asta il inveti pe prichindelul tau sa scrie.

Felicitare Liliac

De ce aveti nevoie?

  • carton colorat si lucios pentru felicitare;

  • foarfeca;

  • hartie creponata neagra;

  • hartie glasata neagra;

  • creion de colorat alb;

  • creion negru;

  • lipici;

  • litere de lipit.

Ce trebuie sa faceti?

Alege un carton lucios de culoare bej sau portocaliu – sau orice culoare vrea copilul tau, numai sa fie una deschisa – si decupeaza din el un format A4 normal. Indoaie in doua cartonul pentru a forma felicitarea.

Este timpul sa decupati corpul liliacului. Deseneaza cu un creion normal pe hartia glasata neagra un oval. Atentie la marime, trebuie sa intre in cadrul orizontal al copertii si sa mai ramana si loc in parti pentru aripi si sus pentru cornite si pentru scris. Decupati ovalul si lipiti-l in mijlocul felictarii (pe orizontala).

Desenati apoi si doua cornite mici pe care le decupati si le lipici pe felicitare deasupra ovalului desenat.

Din hartia creponata, decupati o bucata destul de mare astfel incat sa incapa in rama felicitarii astfel: de unde se termina corpul liliacului si pana la marginea ei. Faceti-o evantai, iar partea de "buchet" a evantaiului, adica partea stransa, lipiti-o in continuarea corpului liliacului pe partea stanga. Atentie, nu lipi si partea deschisa, decat capatul strans. Apoi franjureaza marginile deschise. Procedeaza la fel si cu partea dreapta a corpului.

Cu ajutorul creionului alb, pune-l pe micut sa faca ochisorii liliacului si gura lui, indrumandu-l mereu.

Deasupra liliacului, din literele speciale de lipit, creati expresii specifice Halloween-ului. Avand in vedere ca este o sarbatoare specific americana, este o ocazie buna sa iti inveti micutul limba engleza. Lipiti "Happy Halloween" sau "Trick or Treat" sau pur si simplu "Halloween", Boo-hoo-hoo" etc.

Felicitare fantoma unica

De ce aveti nevoie?

  • o bucata de ziar;

  • hartie glasata neagra;

  • tempera alba;

  • perforator;

  • o bucata de panza.

Ce trebuie sa faceti?

Pune pe podea bucati de ziar pentru a nu face mizerie. Amesteca tempera alba cu apa (astfel incat sa fie mai concentrata combinatia) intr-o tavita sau intr-un bol suficient de lat astfel incat sa incapa talpa piciorului prichindelului. Pune-l pe micutul tau sa bage talpa piciorusului in vopsea si apoi pune repede talpa umeda si colorata in alb pe o bucata de hartie glasata neagra.

Inainte de a pune piciorul stabileste rama felicitarii dintr-o foaie glasata neagra indoita. Masoara proportiile astfel incat laba piciorului sa incapa pe jumatate din felicitare (pe coperta).

Dupa ce micutul si-a lasat amprenta piciorului, lasati sa se usuce culoarea. Intre timp spala piciorusul micutului. Dupa ce felicitarea s-a uscat, perforati doi ochi ai fantomei in partea de calcai a labei piciorului. Desenati un mic cerculet cu negru pe post de nasuc si scrieti cu tempera alba dedesubtul degetelor "Boo-hoo-hoo".

Sursa foto: ivillage.com

Felicitari simple din acuarele

De ce aveti nevoie?

  • hartii colorate A4;

  • tempera de mai multe culori;

  • pensule de colorat.

Ce trebuie sa faceti?

Mai intai indoiti hartiile pentru a da forma felicitarii. In interiorul ei, pe jumatate din ea incepeti sa desenati jumatate dintr-un model: din fluture, din dovleac, liliac sau fantoma. Apoi indoiti felicitarea cat tempera este inca umeda si lipiti bine.

Jumatatea desenata se va imprima si pe cealalta parte a felicitarii, iar desenul va fi complet. Mai desenati doar ochisorii si nasucul sau gurita, in functie de modelul ales.

Si cu aceasta ocazie ii poti oferi o lectie de engleza, scriind langa desen numele in engleza: pumpkin, bat, ghost sau spider etc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre