De Halloween ne imprietenim romaneste cu fricile, impreuna cu Kinder

/ / Modificat: 2022-10-28
De Halloween ne imprietenim romaneste cu fricile, impreuna cu Kinder

Sarbatoarea de Halloween nu e doar despre costume, masti, dulciuri si dovleci sculptati. Este si o modalitate de a te imprieteni cu fricile fix asa cum le place cel mai mult copiilor: prin joc. Parinti si copii, deopotriva, invata cum sa faca asta impreuna cu Kinder, care a pregatit masti traditionale romanesti pentru atat de americana sarbatoare de Halloween.

Ajutam copiii sa invinga fricile de Halloween

Multi copii au frici, iar asta este ceva firesc. Unii se tem de intuneric, altii de monstri, altii de anumite insecte. Unii se tem de doctori, de straini sau de singuratate. Fricile copiilor sunt diverse si diferite in fiecare etapa de dezvoltare, iar de Halloween este momentul perfect pentru a-i ajuta sa le controleze prin jocuri de rol.

O costumatie de doctor pentru Halloween este infricosatoare doar pentru cei care se tem de doctor. Iar a „masca” astfel copilul, il ajuta sa personifice frica, sa o controleze, sa inteleaga ca nu are motive sa se teama de ideea sau de tinuta unui doctor.

Frica de doctori

Speriem frica prin jocuri

Cei de la Kinder au realizat ca joaca este cel mai bun instrument contra fricii la /pentru copii. Asa ca de Halloween 2022 speriem fricile cu ceva special special: cinci masti traditionale romanesti si jocuri numai bune pentru sarbatoarea de Halloween.

Frica de straini

Fiecare masca dintre cele realizate cu sprijinul Otiliei Mantelers, trainer de Playful Parenting, psiholog in formare si specialist in joaca terapeutica cu copii pana la 10 ani, si al lui Paul Buta, un cunoscut artist traditional, primeste un nume amuzant, o personalitate si intruchipeaza o frica. Prin jocuri terapeutice, copiii nu doar ca se vor deghiza, dar vor si invata sa preia controlul asupra a ceea ce ii sperie si sa se elibereze de frica prin ras.

Deghizarile cu masti traditionale de Halloween, o forma de educatie emotionala

Kinder nu isi propune doar sa distreze copiii, ci si sa ajute la educatia lor emotionala, in timp ce aduce in prim- plan simboluri si traditii romanesti, in plina sarbatoare importata de la straini.

Frica de separare

Copiii se vor juca si vor putea vorbi despre frici prin joc, dar vor invata si despre simtul de mandrie al romanilor, si despre valori din cultura locala. Exact asta a dorit Kinder: sa aduca o influenta pur romaneasca in sarbatoarea americana de Halloween.

Mastile romanesti devin sperietori de frici pentru cei mici. Impreuna cu psihoterapeutul Otilia Mantelers, Kinder a creat un joc special pentru copii neinfricati si distractie in familie. Puteti speria intunericul, paianjenul acela inspaimantator, puteti face doctorul care provoaca teama sa para mai prietenos. In spatele mastii copilul se va simti puternic si senzatia aceea o va aplica mai apoi in viata de zi cu zi.

Frica de Intuneric

Mastile Kinder pentru Halloween pot fi asamblate acasa

Mesterul Popular Paul Buta nu a pus doar umarul la crearea mastilor Kinder pentru Halloween, ci a acceptat sa imparta priceperea sa cu cei mici, intr-un tutorial. Invatati impreuna cum se face o masca traditionala din hartie si va pregatiti pentru un Halloween fara frici pentru cei mici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masti copii Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre