Activitati de Halloween pe care le poti face in casa impreuna cu cei mici. Cum sa va distrati copios

/ / Modificat: 2023-10-28
Activitati de Halloween pe care le poti face in casa impreuna cu cei mici. Cum sa va distrati copios

Halloween este momentul perfect pentru a te bucura de momente amuzante si pline de aventura alaturi de cei mici. Daca ai decis sa sarbatoresti Halloween-ul acasa, alaturi de cei mici, iata cateva idei creative si activitati pe care le puteti face impreuna:

Costume si machiaj inspaimantator

Incepe distractia pregatind costume si machiaj pentru copii. Lasa-i sa-si foloseasca imaginatia si sa aleaga ce personaje doresc sa devina. Transforma-ti bucataria intr-un studio de machiaj si creaza costume din haine vechi sau materiale pe care le ai prin casa. Asigura-te ca toate costumele sunt adecvate varstei copiilor si confortabile pentru a le purta.

Decorarea casei

Implica-i pe copii in decorarea casei de Halloween. Decoreaza usa de la intrare, ferestrele si toate camerele cu dovleci sculptati, fantome din tesatura alba, panze de paianjen si alte elemente infricosatoare. Lumanarile si luminitele cu tematica de Halloween adauga o atmosfera deosebita oricarei incaperi.

Cautarea comorii de Halloween

Organizeaza o cautare a comorii de Halloween. Pregateste indicii si ascunde mici comori sau dulciuri in casa sau in curte. Copiii vor fi incantati sa caute comorile, costumati fiind in personajele lor preferate. Pentru a face acest joc si mai interesant, adauga elemente tematice de Halloween in provocarile pe care le vor intalni.

Seara de povestiri infricosatoare

Stinge lumina si creeaza o atmosfera intunecata, apoi asezati-va cu totii in jurul unei lumanari aprinse sau a unui lampion. Citeste sau inventeaza povesti infricosatoare, potrivite varstei copiilor. Asigurati-va ca povestirile se termina cu un final fericit pentru a evita cosmarurile.

Maraton de filme de Halloween

Selecteaza o lista de filme de Halloween adecvate pentru copii si organizeaza un maraton de filme. Pregateste un bol mare cu popcorn si alte gustari si bauturi tematice de Halloween pentru a completa atmosfera. Filmele precum "Corpse Bride," "Casper," sau "Hotel Transylvania" sunt optiuni grozave pentru a petrece seara in familie.

Activitati creative

Pune-le copiilor la dispozitie materiale de arta si creatie si incurajati-i sa deseneze sau sa faca colaje cu tematica de Halloween. Acest lucru le va permite sa-si exprime creativitatea si sa se relaxeze in acelasi timp.

Gatiti impreuna

Implica-i pe copii in pregatirea mancarurilor cu tematica de Halloween. Poti crea delicii precum biscuiti in forma de dovleac, mere acoperite cu caramel sau supa de dovleac. Transforma retetele intr-o experienta de invatare si masurati ingredientele impreuna pentru a imbina distractia cu educatia.

Dans si muzica de Halloween

Organizati un mini-concert sau o petrecere de dans in sufragerie. Selectati piese muzicale cu tematica de Halloween si dansati pana cand obositi. Faceti jocuri de lumini pentru a adauga mai multa atmosfera.

Halloween este o sarbatoare minunata pentru a crea amintiri de neuitat alaturi de cei mici. Cu putina planificare si creativitate, puteti sarbatori in intimitatea casei intr-un mod distractiv si sigur. Indiferent de activitatile pe care le alegi, asigura-te ca va veti bucura de timpul petrecut impreuna si de bucuria pe care o aduce aceasta sarbatoare plina de magie.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati Halloween activitati familie Halloween

Articole recomandate

Citeste si despre