De ce e important sa lasi copilul sa se costumeze de Halloween

/ / Modificat: 2023-10-30
De ce e important sa lasi copilul sa se costumeze de Halloween

Halloween-ul naste in fiecare an polemici. Unii abia asteapta momentul pentru a se costuma in diferite personaje mai mult sau mai putin infricosatoare. Altii nici nu vor sa auda de aceasta sarbatoare pentru simplul fapt ca este importata, altii o considera o sarbatoare pagana, ce contravine religiei. Dincolo de toate, Halloween este pentru copii un motiv de distractie si o ocazie de a iesi putin din cotidian. Iar a lasa sau chiar a incuraja copilul sa se costumeze are o multime de beneficii pe termen lung.

Halloween nu mai e de multa vreme o sarbatoare "exotica" pe la noi. Il sarbatorim cu mic, cu mare, in fiecare an. Pentru cei mici se organizeaza tot felul de evenimente tematice, locurile de joaca sunt decorate specific pentru aceasta sarbatoare de la finalul lunii octombrie. Chiar si la gradinita si la scoala se organizeaza mici serbari de Halloween si, de ce nu, si acasa puteti sa petreceti dupa bunul plac, dovleci sculptati, panze de paianjen decorative, figurine infricosatoare si, desigur, cu cateva preparate de sezon.

De ce sa incurajezi copilul sa se costumeze de Halloween?

Poate tinzi sa te gandesti ca nu va trebuie prin casa inca un costum pe care nu il va mai purta niciodata. Poate iti spui ca investitia in a cumpara sau a inchiria un costum nu este chiar o prioritate. Si totusi, a lasa sau a incuraja copilul sa poarte costume de Halloween este mai benefic decat ai crede, potrivit tuturor specialistilor.

Costumele de Halloween stimuleaza imaginatia

Atunci cand trebuie sa intre in pielea unui personaj, cei mici investesc tot ce au mai bun intr-o "reprezentatie" de care vor sa fie mandri. Poate totul pare o joaca pentru noi, cei mari, insa copiii isi construiesc cu atentie personajele, isi pun toata imaginatia la contributie pentru un rol cat mai bun.

Creativitatea este si ea stimulata

Puteti incerca sa il ajutati sa isi creeze propriul costum, sa isi construiasca propriul personaj, nu neaparat sa adopte un model precum Batman, Spiderman sau alti eroi cunoscuti. Puteti crea un costum din diferite piese vestimentare de prin casa, puteti aplica pe acestea diferite accesorii sau puteti sa le pictati impreuna. Totul pentru un personaj de Halloween unic si reusit.

De Halloween copilul poate fi cine vrea el

Poate fi un supererou, poate fi un personaj din cartea favorita, poate fi medic sau asistenta, poate fi sofer de curse. Preferintele lui poate se vor schimba de la an la an, insa ca parinte singura ta treaba in aceasta perioada este sa il observi, sa incerci sa intelegi ce ii starneste interesul, ce il pasioneaza si de ce. Desi pentru unii este doar o sarbatoare a costumelor haioase sau infricosatoare, pentru parinti este un moment in care isi pot intelege mai bine copiii.

Costumele de Halloween pot ajuta un copil sa isi invinga fricile, personificandu-le

Copilul poate sa se teama de multe lucruri si, de Halloween, puteti incerca impreuna sa le identificati si sa depasiti aceste frici.

Copilul se teme de intuneric? Fiti inventivi si creati, cu ajutorul unei panze negre si cu un machiaj inchis la culoare, personajul Noaptea sau Intunericul. Provocati-l pe cel mic sa ii dea viata si astfel veti intelege ce il face sa se teama, pentru a sti cum sa gestionati apoi lucrurile, iar copilul va putea sa dea fricii sale un sens si trasaturi ceva mai prietenoase.

Daca se teme de doctor, copilul se poate costuma in medic si poate, astfel, sa inteleaga de ce respectivul personaj nu este chiar asa de infricosator.

Profitati de Halloween pentru a ajuta copilul sa se "imprieteneasca" cu propriile frici si astfel veti avea parte nu doar de distractie, ci si de un soi de terapie foarte folositoare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre