2% din impozitul pe venit inseamna 100% viata pentru copiii nascuti prematur

/ / Modificat: 2011-03-21
2% din impozitul pe venit inseamna 100% viata pentru copiii nascuti prematur

In Romania, mor de doua ori mai multi copii in primele zile de viata, fata de media europeana. Una dintre cauzele deceselor infantile este prematuritatea – pentru ca vin prea devreme, prematurii sunt mici si fragili – cantaresc cat un ghiveci cu flori si chiar si un fir de praf le poate fi fatal.

"Un copil nascut prematur are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Are nevoie de incubator, pentru a-si mentine caldura, are nevoie de ventilatie mecanica, pentru a putea respira si, mai presus de toate, are nevoie ca tratamentul medical sa nu lipseasca din maternitate", spune dr. Adrian Craciun, sef sectie Neonatologie, Maternitatea Cantacuzino.

Tocmai de aceea, anul acesta, Salvati Copiii Romania va dedica campania de colectare a 2% din impozitul pe venit maternitatilor din Romania, astfel incat acestea sa poata oferi asistenta medicala adecvata prematurilor.

Suntem tara cu cea mai ridicata rata a deceselor la copiii cu varsta de pana in 5 ani, din Uniunea Europeana, cu o medie a mortalitatii infantile de peste doua ori mai mare fata de celelalte tari. Astfel, in timp ce media mortalitatii infantile in Uniunea Europeana este de 4,59 la o mie de nascuti vii, in Romania decedeaza 10,1 copii la o mie de nascuti vii.

Rata nasterilor premature, un factor de risc major al mortalitatii infantile, se ridica in Romania la 9% .

Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica in 2009, dintre cei 222.388 copii nascuti, 17.383 au avut sub 2,5 kilograme, iar 10.635 de copii au venit pe lume inainte de 36 de saptamani. Cauzele directe care duc la nasterile inainte de termen sunt lipsa educatiei medicale a mamei, absenta consultului medical periodic din perioada sarcinii, aproape jumatate dintre femeile care nasc prematur nebeneficiind de consultatii prenatale sistematice.

S-au nascut ca sa traiasca!

Transforma 2% din impozitul pe venit in 100% viata pentru copiii nascuti prematur!

Datele catre trebuie completate in formularul 230 pana la 15 mai 2011:

Denumire entitate nonprofit / unitate de cult: ORGANIZATIA SALVATI COPIII
Codul de identificare fiscala: 3151288
Cont bancar (IBAN): RO15RNCB0071011434790005

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre