Rechizitele nebanuite care ii dezvolta abilitati copilului tau

/ / Modificat: 2019-08-29
Rechizitele nebanuite care ii dezvolta abilitati copilului tau

Ai crede ca rechizitele sunt doar niste instrumente clasice care il ajuta pe copil la scoala. Dar ce ai spune daca ai afla ca ele pot dezvolta si imbunatati diverse abilitati ale copilului? In ziua de astazi, articolele scolare au devenit adevarate mini-gadgeturi, unele mai inovative ca altele si mai folositoare in realizarea diverselor activitati scolare.

Iata doar cateva dintre competentele pe care le dezvolta aceste rechizite-minune:

Creativitate & Libertatea de exprimare

carioci1

Cum sa dezvolti creativitatea si imaginatia celui mic mai bine decat prin colorat? Rechizitele ingenioase care iti vin in ajutor in momentele de creativitate ale micutului sunt in special cariocile si creioanele de la Maped Romania. De ce? Fiind ultra-lavabile si usor de spalat de pe aproape orice fel de suprafata, cel mic intelege astfel ca este in regula sa coloreze dupa bunul plac, ca exprimarea lor artistica nu se opreste la supararea parintilor dupa tricourile murdarite din greseala si mai ales, ca este in regula sa exploreze tehnici si modalitati noi de desen.

Varfurile creioanelor colorate Maped sunt super-rezistente la socuri, indiferent de cat de des le scapi pe jos, au forma triunghiulara pentru cea mai buna manuire, iar cariocile au dublu-varf (subtire pentru trasarea liniilor si gros pentru umplerea formelor/colorare).

Agilitate & Atentie

carioci2

Obisnuiti fiind cu tehnologia si inovatia zilelor noastre, copiii de astazi nu mai au aceleasi comportamente de consum ca cei de odinioara. Nici macar atunci cand vine vorba de rechizite.

Asadar, in loc sa il inveti pe cel mic sa deprinda agilitatea de a folosi un echer clasic sau o rigla rigida, opteaza pentru rechizite care se muleaza pe obiceiurile lor. Riglele flexibile Maped care nu se rup si mai mult decat atat, raman mereu drepte indiferent de cat de mult sunt indoite pentru a asigura trasarea de linii drepte atunci cand este nevoie sunt doar unul dintre exemple.

Alt exemplu important este blocarea minei in ascutitoarea creionului - un eveniment atat de banal si de des intalnit, incat nimeni nu s-ar fi gandit cat de important este pentru copil sa isi poata continua activitatea fara stresul ascutirii sau al intreruperilor de concentrare pe care il presupune. Pentru astfel de momente, Maped a dezvoltat ascutitoarea care elimina mina de creion cu o simpla apasare de buton. Tot la categoria ascutitoare, cei mici deprind simplu si rapid sensul correct de ascutire al creionului folosind ascutitorile Maped care nu ascut decat in acest sens de rotire.

Constientizarea mediului inconjurator

carioci3

O lectie importanta de invatat pentru cei mici o reprezinta constientizarea faptului ca nu sunt singuri, ci relationeaza in cadrul unui colectiv, iar acest lucru presupune ca ei sa ia in seama nevoile colectivului.

Cu alte cuvinte, sa stranga sau sa faca curat dupa ei, sa fie atentie sa nu loveasca sau raneasca copiii din jur in timp ce se joaca sau fac diverse activitati, sa fie respectuosi si politicosi in mediul in care se afla. Desi poate suna bizar, rechizitele va pot ajuta sa ii invatati aceste lucruri. In primul rand, ajutandu-i sa deprinda obiceiul de a strange stilourile, pixurile, creioanele, cariocile sau orice fel de alte instrumente folosite este un foarte bun inceput.

Apoi, alte moduri de realizare a acestui obiectiv ar fi: utilizand radiere care au un singur reziduu pentru a puncta cat de usor este sa faci curat dupa tine, utilizand carioci ultra-lavabile sau chiar speciale pentru geamuri, de exemplu, pentru a le arata cat de usor se pot sterge, ei vor asocial usurinta si rapiditatea gestului (sentimente pozitive, care denota distractie/joaca) cu ideea de curatenie.

Toate aceste mici lectii de viata se pot deprinde cu usurinta folosind rechizitele Maped Romania. Odata cu mersul la cumparaturi pentru rechizitele urmatorului an scolar, luati in considerare si micile deprinderi cu care vin acestea la pachet pentru copilul vostru.

Puteti afla mai multe despre produsele Maped Romania pe www.maped.com.ro sau pe retelele de socializare: Facebook si Instagram (@maped.ro).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rechizite Rechizite scoala Rechizite scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre