Rechizitele s-au scumpit, deja, in Romania. Cat costă un ghiozdan pentru scoala

/ / Modificat: 2023-08-05
Rechizitele s-au scumpit, deja, in Romania. Cat costă un ghiozdan pentru scoala

Anul scolar 2023-2024 incepe in 11 septembrie si, desi mai este mai bine de o luna pana atunci, parintii incep incet sa intre in febra cumparaturilor de rechizite. Surpriza vine, insa, la raft, unde se constata o crestere considerabila a preturilor pentru articolele destinate elevilor. Cat a ajuns sa coste un ghiozdan pentru scoala, aflam in cele ce urmeaza.

Chiar daca profesorii si invatatorii furnizeaza la inceput de an scolar lista cu rechizitele necesare, lista celor de baza este in fiecare an aceeasi. Caiete, ghiozdan, instrumente de scris, desen - toate se afla pe inventarul parintilor care nu vor sa alerge pe ultima suta de metri dupa cele necesare.

Potrivit Playtech.ro, scumpirea rechizitelor scolare este una vizibila pe site-urile care comercializeaza prodse pentr elevi. Spre exemplu, cel mai ieftin ghiozdan pe un astfel de site costa 65 de lei, redus de la 130 de lei. La polul opus, cel mai scump rucsac pentru elevi costa 384 de lei.

Pe un alt site preturile sunt ceva mai piperate, cuprinse intre 94 si 500 de lei.

In contextul inflatiei tot mai mari si a scumpirilor pe banda rulanta, multi parinti vor prefera, probabil, sa astepte perioadele de oferte sau reduceri la rechizite scolare din marile magazine fizice sau online pentru a face "stocul" necesar urmatorului an.

Vouchere educationale de la primarii

In unele localitati, multi vor astepta voucherele oferite de autoritatile locale pentru rechizite, cum ar fi Ploiesti sau Lugoj, unde primariile au anuntat deja ca vor acorda sprijin financiar pentru educatie.

La Ploiesti, programele "Primul Ghiozdan" si "Cutia scolarului", derulate in anii anteriori, Primaria acorda vouchere educationale in valoare de 150 de lei, ce vor putea fi folosite exclusiv pentru achizitionarea de rechizite, culegeri si ghiozdane. Programul este destinat doar elevilor din clasa pregatitoare si clasa a I-a, indiferent de veniturile familiei, iar voucherele se acorda doar in baza unor cereri inaintate Primariei.

In Lugoj continua si in 2023 programul "Primul meu ghiozdan", in cadrul caruia peste 340 de copii care incep clasa pregatitoare vor primi din partea Primariei cate un ghiozdan si rechizite gratuite pentru primul an de scoala.

FOTO: Pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rechizite scoala Ghiozdan copii

Articole recomandate

Citeste si despre