Scoala dupa vacanta incepe cu rechizitele potrivite

/ / Modificat: 2022-05-03
Scoala dupa vacanta incepe cu rechizitele potrivite

Reinceperea scolilor dupa vacanta de Paste este de obicei asociata cu mult stres, dar si entuziasm pentru cei mici. Ce rechizite sa cumparati pentru acestia ? La ce trebuie sa fii atent, cum poti sa ii oferi sprijinul potrivit pentru a reintra in ritmul de invatare si pregatire de dinaintea vacantei, la toate aceste intrebari raspundem in randurile de mai jos, pentru a face acest proces unul usor atat pentru copii, dar si pentru parinti.

Prima zi dupa vacanta de doua saptamani este speciale pentru fiecare elev, revenirea in banci poate fi dificila, fiecare copil este diferit, scoala poate fi usoara pentru unii, in timp ce pentru altii progresul poate fi unul mai lent, este important sa ii sprijiniti mai ales ca pentru unii dintre ei se apropie examenele finale si trec intr-o etapa de studii superioara.

Pentru aceasta intocmiti o lista cu rechizite scolare necesare pe care va puteti baza pentru un progres optim in lunile ce au mai ramas, din aceasta nu este recomandat sa lipseasca pixurile sau stilourile, caietele ce sunt esentiale pentru notite, cele mai utilizate de catre elevii de liceu si gimnaziu sunt cele studentesti, datorita formatului mai mare, dar si alte accesorii ce necesita o schimbare doar daca este o urgenta precum sunt rucsacurile sau penarele.

Sunt cateva caracteristici pe care sa le luati in considerare in alegerea unui ghiozdan, chiar daca copilul dumneavoastra doreste sa isi aleaga singur culoarea sau modelul.

  • Este foarte important ca acesta sa aibe benzi reflectorizante pentru ca elevul sa fie vazut cu usurinta atunci cand traverseaza, mai ales pe timp de noapte, astfel o bareta luminoasa este o cerinta de baza.

  • Volumul acestuia trebuie sa fie optim, incat toate caietele si dosarele sa poata fi depozitate, ba mai mult sa existe un loc si pentru sticla de apa sau sacul pentru ora de sport.

  • Materialul sa fie unul de calitate, copii merg in mod normal o distanta considerabila catre scoala, astfel este expus atat la razele soarelui cat si la ploaie, pentru a pastra in siguranta rechizitele scolare este necesar ca acesta sa fie impermeabil.

  • Greutatea aceastuia este deasemenea o caracteristicica importanta, acesta umplut cu toate articolele scolare nu este indicat sa cantareasca mai mult de 10% din greutatea corporala a unui elev, este uimitor sa vezi cat de greu este adesea ghiozdanul unui elev de clasa intai, prin urmare optimizati pe cat posibil acest lucru.

Ordinea in rechizitele scolare este importanta - mai ales dupa vacanta

Intoarcerea la scoala dupa vacanta aduce cu sine multe schimbari pentru care cu siguranta ar trebui sa va pregatiti, mediul de invatare este foarte important, deoarece copilul isi efectueaza temele in fiecare zi si, de asemenea, sa se poata concentra, astfel sa va asigurati ca biroul acestuia este bine aprovizionat.

Cartile si caietele sa fie usor accesibile, iar o gama variata de pixuri si creioane trebuie sa fie intotdeauna disponibile pe birou. Daca este necesara achizitionarea unui nou birou, luati in considerare spatiul disponibil pe blatul acestuia, sa fie unul mediu, nici prea mic, dar nici exagerat de mare, in functie de varsta copilul sa ajunga usor la rechizitele lui.

Mediul de invatare al copiilor nu trebuie sa fie unul haotic, ci practic si confortabil, astfel incat copilul sa se simta extrem de relaxat, achizitionarea de dosare colorate, sau tavite ajuta la organizarea cursurilor sau a notitelor din timpul orelor, acestea pot fi usor arhivate cu ajutorul agrafelor sau a clipsurilor in functie de materie si depozitate in dosare, sau caietele pot fi sortate mai usor cu ajutorul etichetelor.

Nu omiteti nici suportii pentru instrumentele de scris, acestea faciliteaza ordinea pe birou, mai ales ca sunt cele mai utilizate obiecte de catre elevi, acestia adesea au obiceiul sa imprastie toate pixurile si creioanele in momentul in care isi fac temele.

Planificarea temelor si a recompenselor

Cand stocul de rechizite scolare este complet si planificarea temelor este mult mai usoara, crearea unui program saptamanal cu testele viitoare, temele si tezele ii ajuta atat pe cei mici cat si pe parinti, astfel puteti stabili impreuna obiectivele si recompensarea acestora daca au fost indeplinite cu succes, ceea ce este de mare importanta pentru copii, astfel ii puteti ajuta pe acestia sa ramana motivati pe tot parcursul anului. Verificarea temelor in fiecare seara este un subiect pe care sa puneti accent, astfel veti fi mereu informati cu privire la activitatea lor zilnica.

Speram ca, prin intermediul acestor sfaturi grijile dumneavoastra au fost risipite, daca faceti toate demersurile din timp, nimic nu va merge gresit atunci cand cei mici se intorc la scoala dupa cele doua saptamani de vacanta pline de distractie, rutina va face cu siguranta viata de zi cu zi la scoala mult mai usoara, oricum dupa vacanta trebuie sa te bucuri de reinceperea acesteia, pentru ca este intotdeauna ceva cu totul special atunci cand copii isi revad colegii si isi reiau activitatile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cumparaturi scoala copii Rechizite scoala

Articole recomandate

Citeste si despre