8 sfaturi utile ca sa nu cheltuiesti multi bani pe rechizite

/ / Modificat: 2019-08-27
8 sfaturi utile ca sa nu cheltuiesti multi bani pe rechizite

Inceputul scolii inseamna un stres inclusiv pentru parinti, de natura financiara, insa. Ghiozdanul, penarul, caietele, ustensilele de scris si de colorat, dar si haine si incaltaminte noua, toate acestea reprezinta cheltuieli greu de suportat in multe familii, mai ales daca e vorba de doi sau trei copii care trebuie sa mearga la scoala.

Fiecare septembrie aduce si o intrebare pe buzele tuturor parintilor: cum am putea cheltui cat mai putin pe rechizite? Vestea buna este ca poti economisi cu pana la 40%, daca tii cont de o serie de sfaturi.

1. Nu te lua dupa “ce e la moda”

Caietele care au pe coperta personaje din desenele animate sau imaginea unor papusi celebre ori a unor vedete Disney sunt, de regula, mai scumpe decat cele simple. Tinand cont ca vei imbraca in coperta fiecare caiet in parte, imaginea de pe coperta nici nu mai conteaza.

Ca sa iti fie mai simplu sa il impiedici pe cel mic sa iti ceara rechizite cu astfel de personaje cel mai bine ar fi sa pornesti cat mai rar televizorul in aceasta perioada, intrucat programele cu copii sunt bombardate acum de reclame care vizeaza tocmai pregatirile pentru inceputul scolii.

2. Fa o lista detaliata cu ceea ce aveti nevoie

La fel ca atunci cand mergi la cumparaturi in supermarket, cel mai bine e sa pleci de acasa pregatit. Fa-ti o lista cu ceea ce are nevoie copilul pentru scoala: un carnetel de notite, ghiozdan, stilou si pixuri, caiete, bloc de desen si acuarele. Incearca sa cumperi doar ceea ce ai trecut pe biletel, nu si lucruri care iti place cum arata, dar care s-ar putea sa nu ii foloseasca la nimic.

3. Amana achizitiile

Scoala incepe pe 9 septembrie, insa in prima saptamana copiii nu vor avea nevoie de multe dintre rechizite. De aceea, cel mai bine astepti prima sedinta cu parintii unde vi se va comunica intregul necesar al copiilor. Intre timp vei observa ca pretul rechizitelor va scadea.

4. Asteapta recomandarile profesorilor

Atat pentru carti, culegeri sau pentru instrumentele mai tehnice precum truse de geometrie cel mai bine este bine sa astepti ca profesorii sa comunice ceea ce considera necesar pentru buna desfasurare a orelor. In felul acesta eviti cumpararile inutile.

5. Cumpara de la supermarket sau online

In supermarketuri, oferta este mai variata si mai buna comparativ cu cea din librarii. Ai putea economisi chiar si 30% fata de magazinele de papetarie specializate. Mai mult, marile magazine fac si reduceri care merg de la 15 la 20%. Chiar si online poti profita de reduceri, mai ales ca ai ocazia sa consulti oferta din confortul fotoliului tau.

6. Cumpara manuale la mana a doua

Daca noua editie a unui manual nu difera cu nimic de cea veche, de ce sa nu profiti de oferte si sa cumperi carti de la colegii mai mari ai copilului. Le poti lua la jumatate de pret fata de librarii.

7. Foloseste parte din rechizitele de anul trecut

Fa o trecere in revista a truselor de desen, de geometrie sau chiar a accesoriilor precum penarul ori ghiozdanul folosite anul trecut. Daca sunt in stare buna de utilizare nu are sens sa cumperi altele.

8. Organizeaza achizitii in grup

Discuta pe grupul de WhatsApp al clasei cu ceilalti parinti si incercati sa va puneti de acord sa faceti achizitii angro. Puteti cumpara carti direct de la o editura sau caiete de la o tipografie. Preturile vor fi incomparabil mai mici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rechizite Rechizite scoala

Articole recomandate

Citeste si despre