Top 10 rechizite esentiale pentru noul an scolar

/ / Modificat: 2022-04-11
Top 10 rechizite esentiale pentru noul an scolar

Pentru parinti, apropierea noului an scolar este un motiv in plus de stres, iar cumparaturile si pregatirile sunt, de multe ori, lasate pe ultimul moment. Daca si tu te numeri printre cei carora cumparaturile de dinaintea inceperii scolii li se par o corvoada, este util sa ai la indemana o lista cu rechizitele esentiale de care are nevoie copilul tau pentru succesul la scoala.

Indiferent de varsta copilului tau, noi ti-am pregatit o lista cu rechizitele esentiale, care sa nu-ti scape din vedere in pregatirea pentru noul an scolar.

Ghiozdan

Ghiozdanul sau rucsacul este primul lucru care-ti vine in minte, atunci cand te gandesti la scoala, nu-i asa? Tine cont ca acesta sa fie de calitate, comod pentru copil, dar si suficient de incapator pentru toate caietele si manualele. Pentru copilul tau, aceasta este cu siguranta cea mai interesanta achizitie, asa ca lasa-l sa aleaga ceva pe gustul lui!

Caiete

Caietele sunt al doilea must-have de pe lista noastra. De la caietele simple, liniate, pana la cele de matematica ori cele speciale de desen, muzica, biologie sau geografie, caietele sunt esentiale in fiecare an de scoala. Altfel, cum isi va lua scolarul tau notite pentru a invata si a avea rezultate excelente?

Penar

Urmatorul lucru de care vei avea nevoie este un penar incapator, pentru toate instrumentele de scris si celelalte rechizite necesare. Penarul este iarasi un obiect pe care copilul tau il poate alege singur. Indiferent ca e simplu, cu imprimeuri, clasic sau modern, alege un produs pe care il va folosi cu drag!

Pixuri

Stii ce se spune despre pixuri: nu poti avea niciodata prea multe. Pixurile sunt unul dintre rechizitele care trebuiesc inlocuite frecvent, asa ca cel mai util este sa cumperi mai multe deodata si sa nu uiti sa te aprovizionezi pe parcursul anului scolar.

Creioane

Creioanele vor fi, de asemenea, indispensabile la scoala. Fie ca vorbim despre creioane obisnuite pentru scris, fie despre cele speciale pentru desen, copilul tau va avea nevoie si de un set de creioane adecvat. Si din nou, nu uita sa te mai aprovizionezi pe parcursul anului.

Guma de sters

Greselile sunt o parte a procesului de invatare, iar copilul tau va avea nevoie si de o guma de sters in penar, pentru a sterge greseala si a incerca din nou.

Rigla

Un alt obiect care nu ar trebui sa lipseasca din penarul niciunui elev este rigla. De la rigla obisnuita pana la riglele flexibile, aceasta va fi indispensabila la orele de matematica, dar foarte probabil si la cele de desen. Nu uita ca este ideal ca trusa de geometrie sa mai contina un echer si un raportor.

Culori si acuarele

Creioanele colorate sunt indispensabile la clasele primare. Pixurile colorate pot fi o idee buna pentru orice varsta, copilul tau putand beneficia de luarea notitelor in culori diferite. Nu in ultimul rand, acuarelele sunt absolut necesare pentru orele de desen.

Evidentiator

Nu-i de neglijat nici un set de evidentiatoare. Adu-ti aminte cand erai si tu elev si invatai pentru un test. Copilului ii va fi util sa evidentieze ideile principale din notitele lui de la clasa.

Lipici si foarfeca

Nu uita sa treci pe lista ta si un glue stick si o foarfeca. Lipiciul si foarfeca nu sunt utile numai la orele de lucru manual ale celor mici, ci pot fi foarte folositoare in varii situatii, indiferent de varsta copilului tau, chiar si la liceu.

Acum ca ai lista cu rechizitele necesare, tot ce-ti ramane de facut este sa iesi din timp la cumparaturi cu copilul tau si sa bifati toate lucrurile esentiale pentru un nou an scolar in care copilul va excela.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rechizite scoala

Articole recomandate

Citeste si despre