5 lucruri de facut cu copilul pana la 10 ani

/ / Modificat: 2011-09-26
5 lucruri de facut cu copilul pana la 10 ani

lucruri_de_facut_cu_copilul_tau

Pentru ca micutul tau sa se dezvolte psihic armonios, trebuie sa-i acorzi atentia ta, mai ales pana la varsta de 10 ani, indiferent de cat de multumit esti de scoala pe care o urmeaza. In mod normal, programul scolar al micutului tau ii va asigura pana la varsta de 10 ani competente adecvate de citit, scris, sinteza si memorare.

Citind cu el, punandu-l sa-ti povesteasca lecturi pentru a-si dezvolta vocabularul poti insa suplimenta dezvoltarea abilitatilor micutului tau.

In afara de competentele scolare ale copilului tau, trebuie sa acorzi atentie si urmatoarelor arii de interes.

Explorarea lumii

Stimuleaza-i micutului tau interesul pentru cunoastere ducandu-l la biblioteca si invatandu-l sa descopere latura educativa a internetului.

Excursiile in zone de interes istoric sau geografic il pot ajuta sa-si dezvolta interesul pentru cunoasterea lumii care il inconjoara.

Munca si rasplata

Pana la varsta de 10 ani, ajuta-l pe copilul tau sa inteleaga munca si rasplata. Acesta este momentul perfect pentru a-i insufla si disciplina.

Promite-i copilului tau o rasplata (desertul preferat, o jucarie, extinderea programului de televizor sau de computer) in schimbul unei sarcini deosebite care sa-l ocupe cel putin o ora sau doua.

Munca nu trebuie sa fie curatenia si ordinea in propria camera, deoarece acestea nu trebuie sa implice nicio rasplata.

art_creativitate-copiiArte si bricolaj

Chiar daca micutul tau are in orarul scolar ore de lucru manual, ajuta-l sa-si dezvolte si acasa latura creativa, unde se va simti mai in largul lui, in lipsa presiunilor sociale ale colectivului scolar.

Cu acuarele sau cu putina hartie colorata, foarfeci si lipici, copilul tau isi va putea exprima creativitatea.

Lectii despre toleranta si pacifism

Pana la 10 ani, copilul tau ar trebui deja sa stie cum sa relationeze cu membrii unor minoritati, cum sa nu ii discrimineze pe copiii diferiti si cum sa evite situatiile violente.

Invata-l sa-si stapaneasca furia si sa caute solutiile fara violenta, care sa nu-l puna in pericol nici pe el, nici pe cei din jur.

Introducere in spiritualitate

Cei mai multi copiii se deprind cu conceptul de moarte pana la varsta scolara. Ofera-i micutului tau o introducere in spiritualitate care poate reflecta viziunea ta asupra aspectelor spirituale importante. Nu intra in prea multe detalii, dar ofera-i informatii suplimentare atunci cand le cere.

Ocupa-te de toate aceste aspecte importante in dezvoltarea copilului tau, pentru a-i asigura o dezvoltare echilibrata si armonioasa.

Autor: Teodora Gheorghe


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti si copii Parinte si copil Activitati cu copilul Creativitate copii Placere pentru citit copii Excursii copii Disciplina pozitiva a copiilor Discutie moarte copii Spiritualitate copil

Articole recomandate

Citeste si despre