Parinte si copil

11 semne ca esti un parinte toxic. Cum este afectat copilul

11 semne ca esti un parinte toxic. Cum este afectat copilul Toti copiii merita sa se nasca intr-o familie fericita si iubitoare. In realitate, multi dintre ei sunt crescuti de parinti instabili emotional, cu tendinte distructive. Mai mult, cei din afara nu isi dau mereu seama cand copilul este rau tratat. Si asta pentru ca unii parinti afiseaza o atitudine normala in societate, dar in sanul familiei dau dovada de cruzime. Nu iti trebuie doctorat in psihologie pentru a-ti da seama de cat de nociv este un astfel de comportament dual. El afecteaza viata copiilor si dupa ce acestia au crescut si au parasit casa parinteasca. Nimeni nu neaga faptul ca este foarte greu sa cresti un copil, dar redeschiderea unor rani vechi, in cazul unui copil sensibil, nu...

Alte articole despre:  parinte toxic comportament parinti

5 lucruri de facut cu copilul pana la 10 ani

5 lucruri de facut cu copilul pana la 10 ani Pentru ca micutul tau sa se dezvolte psihic armonios, trebuie sa-i acorzi atentia ta, mai ales pana la varsta de 10 ani, indiferent de cat de multumit esti de scoala pe care o urmeaza. In mod normal, programul scolar al micutului tau ii va asigura pana la varsta de 10 ani competente adecvate de citit, scris, sinteza si memorare.

Citind cu el, punandu-l sa-ti povesteasca lecturi pentru a-si dezvolta vocabularul poti insa suplimenta dezvoltarea abilitatilor micutului tau.

In afara de competentele scolare ale copilului tau, trebuie sa acorzi atentie si urmatoarelor arii de interes.

Explorarea lumii

Stimuleaza-i micutului tau interesul pentru cunoastere...

Cum este afectat copilul crescut de un singur parinte

Cum este afectat copilul crescut de un singur parinte Cresterea unui copil pe cont propriu este o sarcina dificila ce presupune o multime de provocari carora parintele singur este nevoit sa le faca fata. Si daca parentingul de unul singur are cateva efecte negative, acestea sunt contrabalansate de un numar de consecinte pozitive. Descopera, asadar, cum este afectat copilul crescut de un singur parinte!

Pentru inceput, este esential sa retii faptul ca micutul tau nu va deveni automat o persoana cu dificultati de adaptare, care va purta mereu stigmatul parentigului pe cont propriu. Inarmeaza-te cu iubire, rabdare si intelegere, iar copilul tau are toate sansele sa ajunga un adult responsabil, increzator in fortele proprii.

Pentru...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul