Discutie moarte copii

5 lucruri de facut cu copilul pana la 10 ani

5 lucruri de facut cu copilul pana la 10 ani Pentru ca micutul tau sa se dezvolte psihic armonios, trebuie sa-i acorzi atentia ta, mai ales pana la varsta de 10 ani, indiferent de cat de multumit esti de scoala pe care o urmeaza. In mod normal, programul scolar al micutului tau ii va asigura pana la varsta de 10 ani competente adecvate de citit, scris, sinteza si memorare.

Citind cu el, punandu-l sa-ti povesteasca lecturi pentru a-si dezvolta vocabularul poti insa suplimenta dezvoltarea abilitatilor micutului tau.

In afara de competentele scolare ale copilului tau, trebuie sa acorzi atentie si urmatoarelor arii de interes.

Explorarea lumii

Stimuleaza-i micutului tau interesul pentru cunoastere...

Discutia despre suicid cu copilul, cum si la ce varsta?

Discutia despre suicid cu copilul, cum si la ce varsta? Suicidul este un subiect extrem de delicat atunci cand vine vorba de abordarea lui in discutia cu copilul. Multi parinti il ocolesc delicat de frica sa nu cumva sa dea idei acestuia. Insa lucrurile nu stau asa! Poti pregati terenul pentru discutia despre sinucidere inca de la varste fragede (4-8 ani) si o poti accentua la adolescenta! Este important ca atunci cand creste sa inteleaga despre ce e vorba si cum trebuie sa faca fata in mod adecvat acestui fenomen. Suicidul este o problema destul de greu de inteles de adulti. Acest lucru face si mai dificila explicarea fenomenului copiilor.
Iata cateva trucuri si directii de discutie cu copilul: Vorbeste cu el pe un ton calm si...

Participarea copiilor la evenimente nefericite in familie. Cum ii poate afecta pe varste

Participarea copiilor la evenimente nefericite in familie. Cum ii poate afecta pe varste Sa pierzi pe cineva drag este dificil indiferent ce varsta ai si stii deja ca fiecare dintre noi isi manifesta tristetea in urma unei pierderi in feluri diferite. O inmormantare poate aduce uneori un sentiment de finalitate, de acceptare, in special daca este vorba de o persoana care a fost bolnava o perioada de timp, care a suferit si care si-a gasit in sfarsit pacea. Atunci cand vine vorba de copii insa, exista opinii diferite in ceea ce priveste participarea acestora la astfel de evenimente nefericite in familie si daca li se permite sa mearga la o inmormantare, care este varsta potrivita pentru acest lucru. Ar trebui sa protejezi copilul de conceptul de moarte sau nu? Multe voci...

Alte articole despre:  copil discutii moarte


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul