Creeaza-i copilului tau propria biblioteca virtuala

/ / Modificat: 2008-08-28
Creeaza-i copilului tau propria biblioteca virtuala





 

De cand cu tehnologia si internetul, tot mai multe dintre lucrurile cu care ne-am obisnuit incep usor-usor sa se "transforme" sau mai degraba sa "ia alte forme" decat cele in care le-am cunoscut initial. Credibil sau nu, si cartile pe care ne-am obisnuit sa le imprumutam de la biblioteca sau sa le cumparam de la librarie se muta pe internet.

 




Biblioteci sau edituri virtuale se numesc locurile din sfera internetului in care pot fi gasiti pe zi ce trece tot mai multi autori si mai multe opere. Editura LiterNet este o astfel de editura virtuala care isi propune sa promoveze literatura romana, punand la dispozitia cititorilor de pe internet carti in format electronic.

Editura LiterNet ofera carti cititorilor in mod gratuit, pentru a fi citite direct pe site, online, sau pentru a fi descarcate in computerele personale si citite apoi fara a fi conectati la internet.

Sigur ca din portofoliul editurii nu puteau lipsi cartile pentru copii. Iata doar cateva dintre titlurile cartilor care pot fi regasite pe site-ul editurii si sunt dedicate micutilor:

• "Prea frumoasa poveste a d-lui Magar" – Alina Andrei, Iuliana Vilsan;

• "Povestea Pasarii Albastre si a Motanului Negru" – ElianeRoussel;

• "Motanul Suki si floarea" – Dana Stanescu;

• "Lumea lui Ciupilica-Mofturici" – Valentina Carmen Dinca, Iuliana Vilsan;

• "Aventurile magarusului Alfred" – Eduard Tone, Iuliana Vilsan.

Ma intreb doar daca regulile nescrise ale cititorilor se muleaza si ele dupa noua forma: in formatul de hartie nu era tocmai placut sa vezi o carte mazgalita si cu colturile indoite. Acum... ma gandesc ca putem transpune acest lucru prin a nu face notatii si completari la materialele deja existente, desi trebuie sa recunoastem ca ar fi mult mai usor decat pe hartie. Iar ca mod de pastrare... sigur e mult mai simplu: creezi doar un nou folder in calculatorul tau si il denumesti... biblioteca.

Si daca ne referim strict la copii, cu siguranta va fi mult mai usor: nu ne vom mai teme ca o sa rupa cartile si o sa la mazgaleasca, iar fratiorii lor mai mici nu vor mai putea sa profite de ele.

Lectura placuta va doresc!


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre