6 locatii de vacanta pentru copii pasionati de mister

/ / Modificat: 2011-06-08
6  locatii de vacanta pentru copii pasionati de mister

vrajitorie_pasiune_copilCopilul tau este pasionat de fenomene paranormale sau oculte? Daca este interesat de Dracula, de fantome, extraterestri, vrajitoare si alte personaje sau lucruri inspaimantatoare si enigmatice atunci este cazul sa te gandesti la o vacanta in ton cu pasiunile lui. Iata cateva atractii turistice extrem de enigmatice care ar incanta copilul!

1. Muzeul Vrajitoriei (Anglia)

Daca cel mic are o pasiune pentru vrajitoare si pentru Wicca - misterioasa religie a lor - atunci Muzeul Vrajitoarelor din sud-vestul Angliei este locatia perfecta. Acesta a fost fondat de un fost agent secret englez si detine exponate unice si interesante. Cecil Williamson, fondatorul acestui muzeu a strans aceste obiecte de muzeu atunci cand avea in sarcina sa colecteze informatii si lucruri despre interesul nazist pentru stiintele oculte.

Muzeul contine exponate unice, dar si infricosatoare - de la venerarea diavolului si pana la obiectele folosite pentru persecutarea vrajitoarelor, precum si multime de alte obiecte inspaimantatoare. Catusele, instrumentele de tortura folosite in secolele 16-17 si alte astfel de obiecte pot fi regasite in interiorul acestui muzeu enigmatic.

2. Casa Mumiei Albastre (Romania)

Exista atractii turistice interesante si atractive pentru copii chiar si la noi in tara. Sibiul este orasul care gazduieste un muzeu care prezinta povestea "mumiei albastre", o femeie mumificata acum 2500 de ani. Muzeul Franz Binder din Sibiu te introduce in universul Egiptului antic prezentandu-ti o mumie egipteana albastra in toata splendoarea ei. Muzeografii sibieni pun la dispozitie intreaga poveste a mumiei, precum si traducerile insemnelor de pe sarcofag si alte atractii din istoria si cultura Egipteana.

3. Muzeul Istoriei Voodoo din New Orleans (SUA)

Daca aveti ocazia sa pasiti pe taram american, atunci puteti alege New Orleans. Copilul tau are ce vedea. Muzeul aduna laolalta practicile Voodoo stravechi, dar si cele moderne. Muzeul are ca scop prezentarea practicilor religiei Voodoo si expunerea obiectelor necesare pentru aceasta. Exponatele sunt destul de inspaimantoare, astfel ca micutul tau ar trebui sa fie destul de pasionat de stiintele oculte pentru a fi incantat de ceea ce vede acolo. Vizitatorii pot beneficia contra cost si de unele servicii spirituale precum descantece, farmece si alte vrajitorii.

animal_preistorie4. Valea preistoriei (Cuba)

Taramul cubanez adaposteste una dintre cele mai bizare locatii din lume. Aceasta vale, denumita preistorica contine statui in marime naturala ale unor specimene de animale din antichitate. Este o regiune imensa de 11 hectare in care poti descoperi animale dintre cele mai ciudate. Cei care au vizitat aceasta vale au avut un sentiment ciudat de nesiguranta si un fior rece cand au trecut prin toate cotloanele regiunii.

5. Casa cu oase (Austria)

Iata una dintre cele mai sumbre locatii turistice. Casa cu oase se gaseste intr-un orasel mic din Austria, numit Hallstrat. Casa adaposteste foarte multe cranii decorate in stil artistic cu flori, serpi sau frunze.

castelul_bran6. Castelul Bran (castelul lui Dracula)

Daca vacanta pe taramuri straine iese din discutie, atunci ai putea lua in calcul una dintre cele mai cunoscute si mediatizate locatii: zona Bran. Recunoscut pentru vechea legenda a Contelui Dracuta, castelul Bran este o atractie turistica arhicunoscuta. Nu numai castelul in sine, ci toata zona Bran are o tematica specifica: intalnim suveniruri specifice cu vampiri si, in special, celebrul tunel al groazei situat la poarta castelului Bran.

Este un tunel plin de senzatii tari pentru micutii dornici de adrenalina si cu mult curaj. Primul lucru care te izbeste la patrunderea in tunel este intunericul; apoi, tot soiul de aparitii monstruoase si infricosatoare isi fac aparitia pe tot parcursul tunelului, acestea fiind insotite de voci care dau fiori pana si celor mai curajosi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii Muzee copii Pasiuni copii

Articole recomandate

Citeste si despre