Spiritualitate copil

In perioada scolara va trebui sa fii pregatita sa raspunzi copilului la o serie de intrebari care vor deveni o buna oportunitate pentru a discuta de valori, principii, credinte, religie si alte subiecte care sa ajute la dezvoltarea lui spirituala.

5 lucruri de facut cu copilul pana la 10 ani

5 lucruri de facut cu copilul pana la 10 ani Pentru ca micutul tau sa se dezvolte psihic armonios, trebuie sa-i acorzi atentia ta, mai ales pana la varsta de 10 ani, indiferent de cat de multumit esti de scoala pe care o urmeaza. In mod normal, programul scolar al micutului tau ii va asigura pana la varsta de 10 ani competente adecvate de citit, scris, sinteza si memorare.

Citind cu el, punandu-l sa-ti povesteasca lecturi pentru a-si dezvolta vocabularul poti insa suplimenta dezvoltarea abilitatilor micutului tau.

In afara de competentele scolare ale copilului tau, trebuie sa acorzi atentie si urmatoarelor arii de interes.

Explorarea lumii

Stimuleaza-i micutului tau interesul pentru cunoastere...

Copiii tin post?

Copiii tin post? Postul este o perioada de purificare spirituala si corporala, in care iti pregatesti mintea, sufletul si corpul pentru o sarbatoare care urmeaza, fie ca e Paste, Craciun sau alta. El este inteles in mare ca o abtinere de la anumite alimente. In realitate, el presupune o educatie spirituala mai profunda, care ar trebui insuflata si copiilor nostri. Cand ne gandim la post, ne gandim la abtinere de la carne, lapte, oua si alte alimente cu provenienta animaliera. Cand analizam relatia copii-post, deja apar problemele: probabil ca te gandesti ca si-asa micutul tau nu mananca cam tot ce ar trebui si ai vrea, daramite sa ii mai restrictionezi si accesul la anumite alimente, pe care oricum le...

Cum sa cresti un copil spiritual?

Cum sa cresti un copil spiritual? Vine un moment in copilarie, undeva pe la varsta scolara, cand va trebui sa raspunzi copilului la o serie de intrebari care vor deveni o buna oportunitate pentru a discuta de valori, principii, credinte, religie si alte subiecte care sa ajute la dezvoltarea lui spirituala. Vezi cum il poti ajuta pe copil sa fie spiritual! La ce varsta ar trebui sa ii vorbesc despre religie si spiritualitate? Copiii trec in perioada prescolara - si nu numai - printr-un fenomen numit curiozitate in legatura cu tot ce misca si aud in jur. La un moment dat, odata cu inceperea scolii, il vei auzi intrebandu-te diverse lucruri ca: Cine este Doamne-Doamne? Daca Dumnezeu a facut oamenii,...

Alte articole despre:  religie copii


Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul