De ce e Barcelona o destinatie city break ideala pentru familiile cu copii mici si nu numai

/ / Modificat: 2017-04-26
De ce e Barcelona o destinatie city break ideala pentru familiile cu copii mici si nu numai

Poate te-ai gandit ca Barcelona ar putea fi o destinatie city break ideala pentru familiile cu copii mici… si nu numai. Daca ar fi sa iei in calcul si ospitalitatea catalana, cultura gastronomica, distractia exuberanta, plajele insorite sau clima blanda, in mod cert vei dori sa rezervi din timp bilete de avion spre Barcelona. Transport, cazare si meniuri friendly-kids, pe toate le poti gasi in Barcelona pentru un weekend break relaxant, dar si vile si palate colorate fantastic marca Gaudi, strazi labirintice in Cartierul Gotic si un litoral mirific cu tarmuri scaldate de ape mediteraneene.

Poti rezerva bilete de avion spre Barcelona, mai ales pentru a calatori primavara, cand vitalitatea urbana se completeaza cu frumusetea si candoarea florilor din gradinile spaniole, iar parfumul lamailor din zona Las Ramblas invaluie placut terasele si cafenelele deschise pentru turisti dimineata devreme. Poti reveni pentru o plimbare prin istoria si cultura catalana, oricand, toamna, cand temperaturile sunt in continuare calde si placute, spre incantarea copiilor.

Barcelona este capitala regiunii catalane din Spania, situata pe coasta de nord-est a Peninsulei Iberice. Metropola europeana este o adevarata destinatie friendly-kids, oferind o serie de gratuitati sau reduceri pentru transportul public si privat pentru cei mici, dar si o gama larga de minibusuri private, taxiuri, aerobuze mari, trenuri sau metrou ce fac legatura dintre aeroport si oras.

Dupa ce ai cumparat biletele de avion spre Barcelona si te-ai asigurat ca ai gasit mijloacele de transport de la destinație potrivite pentru familia ta, poti cauta locatia si tipul de apartament sau hotel dorit. Daca nu vrei sa alergi dintr-un colt al orasului in celalalt cu copiii obositi dupa tine pentru a vizita obiectivele turistice, poti gasi spatii de cazare cu facilitati pentru copii si la preturi rezonabile in zona centrala: Piata Catalonya, Las Ramblas sau Cartierul Gotic. Piata Catalonya este inima urbana a Barcelonei, cu ramificatii importante de transport spre toate cartierele noi si vechi, dar si nucleul central de plecare spre cele mai multe obiective turistice. De aici, in minivacanta de vis, poti explora cu familia orice coltisor din Barcelona sau poti face shopping in zona comerciala centrala. Inainte de a porni in periplul citadin, poti servi cu toata familia un mic dejun consistent cu faimoasele aperitive tapas, renumita omleta tortillas cu patatos sau platourile combinate (platos combinados).

Alte delicatese traditionale spaniole care pot fi savurate sunt minunatele sandvisuri cu jamon serrano, excelenta cafea espresso numita cortado sau delicioasele gogosi churros si croissantele ensaimada de Mallorca. Pentru un weekend break cu familia in Barcelona intr-o zona rezidentiala poti alege apartamente private cu preturi convenabile in cartierele din Poble Sec si in apropierea Pietei Spaniei, cu acces la metrou si spre centrul orasului.

Daca doresti un city break relaxant in Barcelona poti alege sa locuiesti intr-un spatiu confortabil si elegant cu design neogotic in cartierul Eixample, o extindere urbanistica si moderna in partea nordica a orasului, ce poarta amprenta arhitectului Gaudi. Cartierul este impartit in mici patrate de blocuri simetrice cu strazi precise care faciliteaza circulatia spre doua bulevarde mari: Diagonal si Passeig de Gracia. Aici, gasesti cele mai emblematice atractii turistice din Barcelona: Catedrala Sagrada Familia, Casa Batllo (Oaselor), Casa Milla numita si La Pedrera, cladiri cu fatade din mozaic si fabuloase vitralii stralucitoare. Zona este bogata in oferte si noutati de stil vestimentar si accesorii de lux, fiind bine reprezentat si segmentul magazinelor cu hainute moderne pentru copii.

Pentru a te relaxa si a contempla istoria si frumusetea orasului, poti poposi impreuna cu familia la o cafetarie cocheta sau la un restaurant cu stele Michelin, din Eixample. Bogatia de meniuri traditionale spaniole si influente mediteraneene cu peste si fructe de mare sau un pahar cu vin bun te vor integra, pe loc, in peisajul solar si plin de vitalitate barcelonez. Pentru copii, farfuriile cu delicioasele creme spaniole de tip brulee si ciocolata calda aromata sunt un prilej perfect pentru o minivacanta dulce in Barcelona.

Viziteaza Parcul Ciutadela din Barcelona

ciutadela

Una dintre cele mai mari atractii turistice si distractii intr-un city break cu familia si copiii in Barcelona este vizitarea Parcului Zoo Barcelona, din Parcul Ciutadela, in zona vest-sudica a orasului, spre plaja Barcelonetta. In Gradina Zoologica au fost create si integrate microhabitate de tip oaze si savane in care convietuiesc armonios mici grupuri de animale salbatice: lei si tigri, struti, elefanti si camile, pasari flamingo roz si alte pasari exotice, pinguini, lei de mare, testoase gigantice, dragoni de komodo, iguane tepoase si serpi viu colorati. Ce poate fi mai distractiv decat un mic safari organizat pentru toata familia prin intregul parc cu masinute electrice inchiriate sau o explorare pas cu pas a savanei Zoo Barcelona.

Delfinariul este un alt punct esential de bifat in Parcul Zoo, iar copiii vor fi incantati sa vada salturile spectaculoase ale delfinilor si jocurile hazlii executate de leii de mare. Poti lua pranzul in zone de picnic daca ti-ai pregatit de acasa sandvisuri si dulciuri pentru cei mici sau poti servi meniurile recomandate in restaurantele din apropiere. Din loc in loc exista amenajate spatii de joaca cu leagane, tobogane si nisip, unde copiii pot crea mici figurine fantastice sau castele.

Pentru un mini-safari fericit la Zoo Barcelona poti experimenta alaturi de copii variatele sortimente de inghetata cu ciocolata si arome de fructe. Minivacanta in Barcelona poate continua cu vizitarea Parcului Ciutadela bogat decorat cu statui, fantani arteziene, spatii expozitionale, locuri de joaca si barcute pentru plimbari pe lac. In apropiere se afla Muzeul Xocolata. Daca vrei sa imbogatesti cunostintele culinare ale copiilor intr-un mod educativ si distractiv poti sa-i inscrii la cursul tinut in cadrul Muzeului Xocolata - Cum sa devii un cofetar pentru o zi. Instructorii cofetari spanioli ii vor invata pe copii cateva tehnici simple, dar de efect ale maestrilor ciocolatieri si ii vor lasa liberi sa creeze produse originale tip candy rock, trufe sau batoane de ciocolata si fructe, adaugand nuci, fulgi de migdale sau alte seminte si fructe.

La final, copiii pot face fotografii cu instructorii si micile creatii culinare pentru a-si pastra aceste amintiri frumoase si a le impartasi prietenilor dragi de acasa.

Treci și pe la Aquarium Barcelona, din Port Vell

City break-ul la Barcelona poate fi si o calatorie stiintifica si amuzanta pentru copii in imperiul apelor oceanice la Aquarium. Daca cei mici sunt familiarizati cu lumea lui Ariel si aventurile pestisorului jucaus Nemo, atunci tunelul submarin din interiorul Oceanarium-ului poate deveni un covor magic prin care copiii pot observa inotul gratios si lent al pisicilor de mare, maretia rechinilor, simpaticii pesti-luna si sfioasele dorade.

Ca sa ajungi la Aquarium, in Port Vell, poti face o plimbare lejera impreuna cu familia pe bulevardul Las Ramblas pana la capat, unde se afla si monumentul lui Cristofor Columb. Intregul complex Aquarium este grupat pe sectiuni tematice: Oceanul Atlantic, Marile Mediterana si Rosie, Bariera de Corali si Hawai. In Aquarium sunt amenajate 35 de bazine mari cu 11.000 de animale marine si aproximativ 450 specii. Punctul de atractie il constituie Oceanarium-ul, un acvariu imens cu sase milioane de litri de apa si un tunel rezistent si transparent de aproximativ 80 m.

De la intrarea in complexul oceanic sunt prezentate acvarii cu animale ce traiesc langa tarmurile Barcelonei - pesti neon foarte luminosi si meduze mici - spre bucuria copiilor. Urmeaza bazine cu vietuitoare din zone acvatice mai adanci cum ar fi: caluti de mare de un alb-verzui transparent, pesti rosii stelati, caracatite camuflate dupa structuri de corali, bureti de mare sau anemone roz-lila, pe care copiii le vor gasi captivante. Pe parcurs sunt prezentate in vitrine frumoase colectii cu cochilii de melci si scoici mari si colorate in tonuri calde de bej, portocaliu si lila.

In ultima sectiune a complexului sunt bazine cu pinguini hazlii sau acvarii cu pesti carnivori pirania si reptile mici.

Dupa incheierea acestei aventuri acvatice, poti merge cu familia la un restaurant exotic local pentru a gusta fructe de mare mediteraneene: minunata supa de scoici bullabesa, friganele de calamari sau peste, cu putin sos de usturoi alioli si o mica salata traditionala de legume. Apoi te poti relaxa confortabil degustand un pahar faimos de sangria, iar pentru copii, momentele de rasfat pot continua cu o crema catalana sau churros si sucuri din fructe exotice.

Intr-un city break la Barcelona nu rata Parcul Collserola

barcelona

Agenda de weekend break in Barcelona poate include si alte obiective atractive pentru copii, cum ar fi Parcul din Collserola cu centrul de amuzament Tibidabo sau muzeul de Stiinta pentru copii CosmoCaixa.

Tibidabo, situat pe cel mai inalt deal din regiunea catalana, la o altitudine de peste 500 m, are atat locuri de joaca pentru copii, cat si cafenele cu terase de unde poti savura o cafea sau o ciocolata calda bucurandu-te de peisajul panoramic fabulos asupra citadelei spaniole scaldate de ape mediteraneene. Drumul pana in Tibidabo poate fi realizat cu tramvaiul albastru si continuat cu funicularul pana sus, un urcus comod spre portile paradisului de jocuri si distractii pentru cei mici… si nu numai. Poti alege pentru cei mici o calatorie ghid cu trenulete colorate sau un zbor simulat cu Avio, retro-avionul in jurul parcului Tibidabo.

In functie de varsta copiilor, nivelul distractiilor este impartit pe zone tematice: pentru prichindei sunt trenulete, masinute electrice care se tamponeaza, corabii de pirati sau cescute rotitoare, pentru scolari sunt amenajate barcute plutitoare pe tobogane de apa, iar pentru copiii mai mari exista Pindol - pendulul cu cadere libera, Castelul misterios si bantuit, roata Talaia, avionul de lupta Muntanya Russa si multe alte zone de divertisment. Poti alege intre spectacole cu clovni si papusi sau proiectii la cinema 4D Dididado cu scaune miscatoare. C

amera cu oglinzi fantastice sau tunelele cu pitici si vrajitoare pot fi alte locuri fascinante de explorat pentru copii. In centrul parcului de afla biserica Temple Expiatori del Sagrat Cor – Biserica Sfintei Inimi, cu renumita Statuie a lui Iisus Hristos si o terasa de unde poti contempla frumusetea orasului. Un alt punct inalt de observatie este Turnul Colserolla, un turn de comunicatii deasupra marii, dotat cu lift de sticla panoramic, foarte indragit de copii. Dupa atata energie si activitate, este binevenit si un popas culinar la restaurantul din Tibidabo pentru a servi impreuna cu familia meniuri spaniole si bauturi exotice racoritoare. O plimbare prin universul stiintei si al legilor fizicii poate fi realizata de copii la Muzeul CosmoCaixa, situat la baza dealului.

Zidul geologic, Planetariul 3D si Padurea tropicala inundata cu acvarii mari sunt cele mai iubite locuri din muzeu de turisti, asa ca poti colinda alaturi de cei mici prin hatisurile amazoniene sau poti participa la unele experiente stiintifice de chimie si fizica in Sala Materiei din CosmoCaixa.

Daca ajungi cu familia si copiii intr-o mini vacanta in Barcelona, in perioada urmatoare poti opta pentru vizitarea cladirilor fantastice gaudiene, labirintul stradal din Cartierul Gotic sau o promenada lejera pe Las Ramblas pana in Portul Vell, la Aquarium. Daca vrei sa gasesti cele mai active si distractive locuri pentru copii poti alege parcul Tibidabo sau un mini-safari la Zoo Barcelona.

Universul stiintei este deschis si primitor pentru familiile de turisti din toate colturile lumii la muzeul CosmoCaixa, iar experiente unice gastronomice cu ciocolata pentru copii pot fi realizate la Muzeul Xocolata din Barcelona.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri City break Vacanta cu familia Vacanta cu copiii

Articole recomandate

Citeste si despre