Sfaturi utile pentru o vacanta placuta si in siguranta alaturi de cei mici

/ / Modificat: 2023-08-23
Sfaturi utile pentru o vacanta placuta si in siguranta alaturi de cei mici

In mod ideal, vacanta cu familia ar trebui sa insemne veselie, voie buna si sa decurga fara probleme. Dar oricine a calatorit vreodata cu un copil mic stie ca de la liniste la o criza de plans este doar un singur pas. De aceea, vacantele in familie necesita multa planificare, de la gasirea locului potrivit pana la a te asigura ca cei mici sunt fericiti si in siguranta.

Cateva sfaturi utile de calatorie te vor ajuta sa-i asiguri copilului un sejur de neuitat, iar tie o vacanta linistita. Iata care sunt acestea.

1. Organizeaza un itinerar adaptat intereselor comune 

Calatoriile impreuna cu piticii tai pot insemna, printre altele, si un pic de compromis. Identifica obiective de care copiii se vor bucura la fel de mult ca si tine. Daca planifici din timp, poti crea un itinerar care sa ii includa si puteti vizita locuri care va vor placea amandurora.

Cu toate acestea, desi fiecare destinatie are farmecul ei, nu toate locurile sunt sigure pentru copii. Inainte de a decide asupra urmatoarei calatorii in familie, fa cateva cercetari despre locul pe care doriti sa il vizitati impreuna. 

Este o idee buna sa faci si o verificare rapida a cazarii, citind recenzii si documentandu-te despre obiectivele turistice din apropiere care ar putea sa ii intereseze pe cei mici.

2. Nu uita de trusa medicala

Copiii sunt curiosi si entuziasti. iar zgarieturile, cazaturile si vanataile fac parte din procesul lor de explorare. De aceea, cand calatoresti cu copiii, alcatuieste-ti o trusa medicala de prim ajutor cu cele esentiale, cum ar fi bandaje, spray dezinfectant si antitermice.

In functie de locul in care intentionati sa calatoriti, s-ar putea sa fie util sa personalizezi continutul trusei. 

Gandeste-te la locul in care va veti afla si la posibile moduri in care copiii s-ar putea rani, apoi impacheteaza toate cele necesare.

Totodata, cei mici sunt predispusi si la afectiuni digestive cauzate de diferiti paraziti precum giardia. Consulta-te cu medicul pediatru si adauga cateva suplimente ce ar putea atenua simptomele unei astfel de afectiuni. Ca masura de protectie, ofera-i celui mic doar apa imbuteliata atunci cand calatoriti si invata-l sa se spele pe maini oricat de des are ocazia.

3. Verifica asigurarea medicala

Desi nimeni nu vrea sa se concentreze asupra a ceea ce ar putea merge prost intr-o vacanta, este intotdeauna mai bine sa fii in siguranta atunci cand calatoresti cu copii mici. 

Citeste cu atentie polita de asigurare si vezi ce situatii acopera, mai ales in ce ii priveste pe cei mici. 

De asemenea, poti lua in calcul o asigurare medicala suplimentara pentru copii. Verifica, totodata, daca spitalele din apropierea cazarii accepta asigurarea ta medicala. 

4. Planuri de siguranta

A avea un plan alternativ este util atunci cand se intampla ceva neasteptat. Desi nu poti prevedea toate scenariile posibile, este bine sa fii precaut. 

Invata-i pe cei mici sa se pregateasca pentru situatii de urgenta, exersand mai multe scenarii. De exemplu, in caz ca se rataceste, ii poti sfatui sa ceara ajutorul unui alt parinte cu copii, sa ramana pe loc pana cand ii gaseste cineva sau sa va intalniti intr-un anumit loc.

Oricare ar fi planul stabilit, trece-l in revista impreuna cu copiii de cateva ori, astfel incat sa isi aminteasca exact ce trebuie sa faca atunci cand intampina o situatie similara celei despre care ati vorbit. 

5. In siguranta la cazare 

Copiilor mici le place sa exploreze, iar prin securizarea spatiului in care va aflati, ii poti lasa sa o faca fara sa fii mereu in urma lor pentru a-i feri de pericole. Luarea unor masuri preventive, cum ar fi securizarea anumitor dulapuri cu blocatoare speciale si acoperirea prizelor, reduce considerabil sansele celor mici de a se rani.

Daca nu vrei sa impachetezi toate aceste accesorii in bagaj, suna la hotel sau la locul unde veti sta pentru a vedea ce optiuni au pentru a asigura protectia copiilor in camera.

6. Tine-i pe cei mici ocupati

O solutie la indemana pentru a-i tine ocupati pe micii exploratori este sa ai la tine jucarii si carti de colorat atunci cand calatoriti. Este firesc ca piticii sa devina nelinistiti si agitati in timpul calatoriilor lungi si al escalelor, dar daca reusesti sa ii tii ocupati, aceste momente de asteptare vor trece mai rapid pentru toata lumea. 

De asemenea, puteti incerca diferite jocuri de societate sau le poti citi o poveste. Este o modalitate excelenta de a-i linisti, astfel incat sa poata trage un pui de somn, facand calatoria mai usoara pentru toata lumea.

In concluzie, calatoriile impreuna cu copiii necesita un pic mai multa cercetare si pregatire, dar sunt, de asemenea, pline de satisfactii. Tine cont de aceste sfaturi data viitoare cand calatoriti si bucura-te sa-i privesti pe cei mici explorand lumea.

Sursa foto: shutterstock.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta copii Vacanta cu familia

Articole recomandate

Citeste si despre