O romanca, amendata in Germania cu o suma uriasa dupa ce a plecat in vacanta cu fiul cu o saptamana inainte sa se termine scoala

/ / Modificat: 2024-02-16
O romanca, amendata in Germania cu o suma uriasa dupa ce a plecat in vacanta cu fiul cu o saptamana inainte sa se termine scoala

 

O romanca din Germania care a hotarat sa prelungeasca vacanta fiului sau cu o saptamana inainte de termenul oficial a fost sanctionata cu o amenda semnificativa.

Decizia de a-si lua copilul de la scoala in timpul programului a avut consecinte neasteptate si costisitoare conform legislatiei germane.

Femeia, in varsta de 31 de ani, s-a ales cu o amenda uriasa pentru ca nu a respectat regulile privind absenta elevilor de la scoala.

Aceste sanctiuni au ca scop respectarea cu strictete a calendarului scoala, astfel incat elevii sa participe in mod regulat la cursuri. 

Tanara, care a sosit impreuna cu fiul ei de 9 ani din Targu-Mures la aeroportul Memmingen, a fost identificata de politistii de frontiera in timpul unui control detaliat.

Investigatia a dezvaluit o discrepanta semnificativa intre perioada oficiala de vacanta din landul Bavaria si momentul in care mama si fiul sau calatorisera in afara tarii.Ei au plecat cu o saptamana inainte de inceputul oficial al vacantei, incalcand astfel regulile stricte ale sistemului scolar german.

In incercarea de a justifica absenta de la cursuri, mama a recurs la o scuza neconvingatoare, pretinzand ca fiul ei suferea de o afectiune.Cu toate acestea, autoritatile germane au reactionat prompt.

Potrivit legislatiei germane, mama va fi amendata cu o suma care poate ajunge pana la 1.000 de euro pentru incalcarea regulilor stricte privind prezenta la scoala.

Aceasta masura drastica subliniaza seriozitatea cu care sistemul german trateaza respectarea calendarului scolar si consecintele nerespectarii acestuia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vacanta cu copiii

Articole recomandate

Citeste si despre