Ce trebuie sa stie o mama de fete

/ / Modificat: 2015-07-17
Ce trebuie sa stie o mama de fete

O mama de fete intampina, pe tot parcursul minunatei experiente de a creste o mica printesa, momente speciale, provocari si surprize de tot soiul. Inca din momentul in care o gravida afla ca va aduce pe lume o fetita, isi imagineaza viitorul in multe nuante de roz.

Insa in spatele colectiilor intregi de fundite si papusi se ascund multe alte aspecte unice si surprinzatoare pe care doar mamele de fete ajung sa le experimenteze. Daca urmeaza sa intri in clubul mamicilor de fete, iata cateva lucruri esentiale pe care este bine sa le stii. Nu poti fi niciodata prea pregatita pentru rolul de cea mai buna mama de fetita din lume! 

Vei fi modelul ei de femeie cocheta

Toate fetele invata de la mamele lor arta feminitatii, in toata complexitatea ei. Inca de la prima aniversare, fetele se simt atrase de machiajul femeilor din jur si de tinutele pe care le poarta, incercand sa imite intocmai ritualul feminin de infrumusetare.

Asteapta-te sa isi doreasca in garderoba rochite de printesa, aplicatii cu sclipici si pantofi cu toc. Va astepta sa vada la tine ce inseamna sa fii o femeie cocheta, asa ca ai grija sa fii un model demn de urmat. Fii atenta la incercarile ei de a-si manifesta feminitatea, va fi un bun execitiu si pentru tine sa redescoperi femeia cocheta din tine!Fata imbracata frumos

Vei canta si vei dansa in fiecare zi

Latura artistica este de obicei mai dezvoltata la fete, ceea ce inseamna ca peria ta de par va fi folosita mai des pe microfon. Asteapta-te sa fii partenera oficiala de spectacole a micutei tale, sa inveti multe cantece de dragul ei si sa dansezi doar pentru a-i admira rasul contagios din timpul reprezentatiilor voastre.

Pe masura ce va creste, casa ta va gazdui cu siguranta petreceri cu alte fetite dornice sa fie cantarete si concursuri de talente pe care le vei juriza. Te vei obisnui cu aceste show-uri amuzante si cu siguranta te vei distra si tu pe cinste luand parte la ele.  

Vei avea de un sifonier doar pentru ea

Nu te amagi cu gandul ca vei fi cumpatata in a-i cumpara fetei tale doar strictul necesar in materie de haine si accesorii. Bluzele, pantalonii, rochiile, bentitele de par si paltonasele adorabile vor avea nevoie de un spatiu foarte generos de depozitare.

Impaca-te cu ideea ca nu vei rezista tentatiei de a lua cu asalt magazinele de haine pentru copii si elibereaza din timp un sifonier dedicat exclusiv garderobei fetei tale. La sosirea unei surioare, probabil ca vei avea nevoie de un dressing in toata regula! Insa vazandu-ti printesa atat de frumos aranjata mereu, nu te va deranja ideea sa imparti dulapul de haine cu partenerul tau. Garantat!  

Vei constata ca si fetitele adora sa se murdareasca

Obiceiul celor mici de a se murdari in timp ce se joaca sau mananca nu tine cont de sex. In general, adultii isi imagineaza ca fetitele sunt mai pretioase si au mai multa grija sa fie mereu curate. Realitatea este cu totul alta: chiar daca ai o fata, asteapta-te la mozoliri cu noroi, pete de piure pe bluzite, ruj intins pe rochite si haine pline de nisip dupa o sesiune de distractie la locul de joaca. Pana cand va intra la scoala, fetita ta va explora mediul inconjurator fara sa ii fie teama ca se murdareste pe manute.Fetita murdarie 

Vei fi cel mai bun ascultator

Fetele sunt mai comunicative decat baietii. Adora sa vorbeasca, sa isi exprime sentimentele, curiozitatile, parerile si nemultumirile. Va avea nevoie de tine sa o asculti cu rabdare la orice pas, sa ii admiri talentul de a canta, sa ii raspunzi la intrebarile nesfasite si sa ii povestesti despre cum l-ai cunoscut pe tati si cat de frumoasa a fost nunta voastra. Cu alte cuvinte, pregateste-te sa fii un bun partener de discutii si sa o ajuti sa evolueze fiindu-i alaturi cu adevarat.  

Vei calatori in trecut

O mama de fata se regaseste intotdeauna in experientele traite de micuta ei. La fiecare etapa parcursa de fetita ta, iti vei retrai copilaria, emotia primei zile la scoala, teama de a nu fi acceptata in grupul de prieteni, tracul primului examen important etc.

Vei sti in permanenta obstacolele pe care le infrunta si vei avea un sfat pretios de impartasit. Tu vei fi cea in masura sa o inteleaga cel mai bine, dar si persoana cu care fetita ta va empatiza la orice pas.  

Spalatul rufelor va fi o adevarata provocare

Pe masura ce fetita ta creste si isi descopera feminitatea, va fi tentata sa se schimbe de mai multe ori pe zi si sa isi impuna punctul de vedere in alegerea tinutelor. Asteapta-te, deci, sa ai mai multe rufe de spalat decat de obicei, iar teancul de haine de calcat sa creasca simtitor.

Vei invata mai multe lucruri despre solutiile eficiente in indepartarea petelor dificile, caci micuta ta va refuza cu siguranta sa accepte compromisuri vestimentare.  

Va trebui sa accepti ca uneori il iubeste mai mult pe tati

Legatura dintre tati si fiicele lor este una cu adevarat unica, astfel ca o mama de fete trebuie sa accepte ca relatia micutelor cu tatal lor nu poate avea niciun inlocuitor.

Vor fi momente in care vei simti ca micuta ta il iubeste mai mult pe tati, pentru ca este mai tolerant, mai distractiv sau pur si simplu cel mai important barbat din viata ei. Vestea buna este ca dragostea dintre ei nu poate decat sa te faca cea mai fericita si implinita femeie din lume!  

Vei vorbi despre tine cu mai multa precautie

In calitate de mama de fete si un model demn de urmat, vei fi mai precauta in a-ti exterioriza complexele personale. Nu vei dori sa iti inveti fetele sa aiba o stima de sine scazuta, asa ca iti vei remedia tu insati atitudinea fata de propria persoana. Cel putin aceasta este strategia sanatoasa pe care este bine sa o adopti pentru a creste o femeie puternica si sigura pe sine!Iubire mama fiica 

Vei avea grija sa ii oferi un exemplu bun

Fetele isi privesc mamele ca pe un ideal, le observa atent comportamentul, le imita modul de a vorbi si le imprumuta stilul vestimentar. Iata de ce iti vei dori sa ii oferi cel mai bun exemplu de conduita, vazandu-i tendinta de a te copia in tot ceea ce faci. Iar acest lucru este benefic pentru amandoua!

Tu ce crezi ca ar trebui sa stie o mama de fete? Ce sfaturi importante ai de impartasit? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama fata

Articole recomandate

Citeste si despre