„Am ingropat floarea noastra frumoasa”. Scrisoarea emotionanta a unei mame in memoria fiicei ei, ucisa in razboiul din Israel

/ / Modificat: 2023-10-20
„Am ingropat floarea noastra frumoasa”. Scrisoarea emotionanta a unei mame in memoria fiicei ei, ucisa in razboiul din Israel

Noa, o tanara nascuta in Israel, a fost ucisa in masacrul de sambata, din Israel, cand gruparea Hamas a ucis numeroase persoane nevinovate. Fata, in varsta de 23 de ani, se afla la o petrecere aproape de granita Fasia Gaza, impreuna cu iubitul ei, atunci cand a avut loc atacul. Cei doi tineri au murit imbratisati, iar parintii acestora sunt sfasiati de durere.

Lea Englender, mama lui Noa, s-a nascut in Israel, din parinti romani. Femeia a publicat, pe Facebook, un mesaj emotionant in memoria fiicei sale si a iubitului acesteia. Cei doi se aflau la un rave party, alaturi de mii de alti oameni, in apropiere de granita cu Fasia Gaza.

„Sunt Lea,

Mama unei fetite in varsta de doar 23 de ani – Noa Englander. Noa a fost ucisa in ziua de sambata, 7 octombrie 2023, de catre Hamas, de catre niste criminali. A fost ucisa la o petrecere in aer liber, alaturi de iubitul ei, Noam Ephraim. Cei doi tineri, aflati abia la inceput de drum al vietii lor, au venit sa danseze, sa se bucure si sa se distreze.

Brusc, de nicaieri, o grupare de criminali a sosit si a inceput sa traga cu cruzime in fiecare persoana.

Vreau sa va impartasesc prin ceea ce am trecut noi si cu ce ne confruntam acum. Timp de doua zile, am fost in agonie, am mers de la un spital la altul, ne-am gandit ca poate este ranita si se ascunde.Fratele ei a mers in zona festivalului, punandu-si viata in pericol, alergand cu lanterne si strigand dupa ea, poate e ranita si se ascunde. Multe persoane ranite – copii, batrani, femei – au fost transportate cu ambulante si elicoptere la spitale, dar Noa nu era printre ei.”, a scris Lea in scrisoarea pentru fiica ei, potrivit gandul.ro.

Speranta a fost ca Noa a fost ranita… un miracol, sa ramana in viata. Puteti sa va imaginati? Dupa doua zile, autoritatile ne-au dat vestea tragica. Am refuzat sa credem, am tipat, am plans. Acesta este cosmarul fiecarei familii din Israel. La 10 octombrie 2023, am ingropat floarea noastra frumoasa – fiica noastra, sora, cumnata, matusa, prietena. Ne-au luat-o si nu i-au dat sansa sa isi traiasca viata.

Cea mai frumoasa fiica, cea mai buna, cea mai desteapta. Toata lumea ar trebui sa stie ca au ucis, au macelarit, au rapit – tineri, batrani, copii – fara mila. Nu exista justificare pentru asta. Cum ar putea moartea lui Noa, a lui Noam si a altora sa ajute cauza lor? – Este imposibil!

A fost doar un masacru si un omor plin de ura, antisemitism, dorinta de a face rau. Ce greseala au facut fiica mea, iubitul ei si ceilalti pentru a-si incheia viata astfel? Noa era tanara, talentata, artista, cu inima buna, placuta si iubita.Toti cei care au cunoscut-o s-au indragostit de ea. Noa si Noam au fost ucisi si au murit unul in bratele celuilalt. In viata si in moarte au fost de nedespartit. O imensa pierdere pentru noi toti. Este greu de inteles ca ea nu va mai vedea vreodata lumina zilei, soarele, cerul, florile. Suntem intr-o durere care nu se va sfarsi niciodata. Fie-i amintirea binecuvantata.”, a scris mama lui Noa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama fata Scrisoare mama

Articole recomandate

Citeste si despre