7 terapii alternative care ajuta fertilitatea

/ / Modificat: 2011-07-28
7 terapii alternative care ajuta fertilitatea

art_fertilitateTerapiile alternative pentru fertilitate sunt o ultima solutie la care apeleaza cuplurile pentru a-si indeplini visul de a avea un copil. Atunci cand terapiile clasice si tehnicile de reproducere umana asistata ii dezamagesc, cei care sufera de probleme de infertilitate se orienteaza spre terapii care sa sporeasca sansele de conceptie.

Terapiile alternative pentru stimularea fertilitatii nu functioneaza intotdeauna. Acestea sunt utile atunci cand nu exista cauze medicale patologice care stau in calea conceperii copilului.

1. Tehnici de masaj asiatic

Exista mai multe tehnici asiatice care pot ajuta la imbunatatirea fertilitatii. Printre cele mai des intalnite sunt Chi Nei Tsang, Shiatsu si Tui Na. Acestea servesc aceluiasi scop - de a readuce echilibrul minte-corp in organismul tau si de a asigura sanatate maxima pentru fertilitate. Asadar, atunci cand fertilitatea iti joaca feste, mergi la un centru special de masaj asiatic si incearca aceste varianta.

feng_shui_beneficii_fertilitate2. Tehnici Feng-Shui

Te-ai gandit ca poate mediul in care locuiesti si traiesti iti scade sansele de a ramane insarcinata?

Potrivit Feng-Shui-istilor, infertilitatea este atribuita in mare parte energiilor negative care te inconjoara. Apeleaza la un specialist in aceasta practica chineza straveche si pregateste-ti casa pentru a spori sansele de sarcina.

3. Acupunctura

Specialistii sustin ca acupunctura este o metoda care vine in special in ajutorul cuplurilor care incearca metodele de fertilizare in vitro. Insa ei sustin ca poate spori si fertilitatea femeilor care nu apeleaza la aceste tehnici.

Aceasta practica se bazeaza pe teoria ca energia vitala (chi) curge prin corpul nostru prin anumite cai. Ei incearca sa se echilibreze aceasta energie prin stimularea unor puncte specifice din organism.

art_fertilitate_alimentatie4. Alimentatie

Exista diete special create pentru stimularea fertilitatii. Atentie, alimentele nu trateaza infertilitate. Ele ajuta doar la functionarea optima a aparatului reproducator, la imbunatatirea performantelor sexuale si la prevenirea unor afectiuni care ar duce la infertilitate.

Asadar, sa nu crezi ca daca mananci cateva alimente te tratezi de infertilitate, dar cu siguranta iti sporesti sansele. Printre cele mai recomandate alimente sunt stridiile, fructele, legumele si pestele.

5. Sirop de tuse

Au existat multe dezbateri aprinse pe tema legaturii dintre siropul de tuse si fertilitate. Cert este faptul ca acesta poate spori sansele de ramane insarcinata. Siropul de tuse contine un ingredient benefic in fertilitate.

Acesta se numeste guaifenezina si are rolul de a subtia cervixul pentru a permite spermei sa patrunda mai usor si sa fertilizeze ovulul. Atentie, nu toate siropurile pentru tuse contin acest ingredient activ. Se administreaza 2 lingurite de 3 ori pe zi in apropierea perioadei de ovulatie.

yoga_fertilitate6. Yoga

Yoga este una dintre practicile cele mai utile in combaterea stresului si in asigurarea echilibrului minte-corp de care ai atata nevoie. In cazul in care stresul sta la baza incapacitatii de a concepe un bebelus, atunci poti apela la tehnicile yoga pentru a spori sansele de a ramane insarcinata.

7. Ceai verde

Ceaiul verde este extrem de bun pentru sanatate si poate influenta fertilitatea. Insa impactul asupra sanselor de a ramane gravida nu este asa de mare pe cat te astepti. Totusi, nu este nimic rau in a incerca sa stimulezi fertilitatea prin consumul a 2-3 cesti de ceai verde in fiecare zi. Orice ajutor, cat de mic, conteaza!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Yoga fertilitate Acupunctura fertilitate Conceptie bebelusi Alimente fertilitate Fertilitate Infertilitate

Articole recomandate

Citeste si despre