Antropolog al Universitatii Yale: "Femeile isi congeleaza ovulele deoarece nu reusesc sa-si gaseasca un partener"

/ / Modificat: 2023-11-07
Antropolog al Universitatii Yale:

Vitrificarea sau crioconservarea ovulelor, cunoscuta sub numele de "congelare de ovule", a crescut cu 500% in Spania in ultimii zece ani, iar femeile cu varste cuprinse intre 28 si 35 de ani sunt cele care recurg la aceasta tehnica pentru a-si pastra fertilitatea din diverse motive.

Dar, contrar a ceea ce multi cred si contrar modului in care aceasta problema a fost tratata in mass-media si pe retelele de socializare, femeile profesioniste nu isi ingheata ovulele pentru a amana nasterea unui copil pentru a avansa in cariera, ci dintr-un motiv mai personal: lipsa unui partener responsabil si dedicat.

"Este vorba in principal despre femei care isi ingheata ovulele pur si simplu pentru ca nu isi gasesc un partener", spune profesorul si antropologul medical Marcia C. Inhorn, de la Universitatea Yale.

Pentru cercetarea pentru cartea sa, Inhorn Marcia a intervievat 150 de femei americane care si-au congelat ovulele. Cele mai multe dintre ele aveau intre 30 si 40 de ani si au participat in mod voluntar la cercetarea sa. Marturiile lor au dus la o concluzie surprinzatoare:

"Este vorba, in principal, de femeile care isi ingheata ovulele pur si simplu pentru ca nu-si gasesc un partener".

Aceasta descoperire este un lucru la care antropologul Inhorn nu se astepta atunci cand si-a inceput cercetarea. Intr-un interviu in exclusivitate pentru Babies and More, ea ne spune ca acest lucru a fost surprinzator pentru ea si ca, de fapt, cele mai multe dintre femei aveau deja cariere profesionale bine stabilite, astfel incat credinta ca inghetarea ovulelor pentru a se concentra pe o cariera nu era ceea ce se intampla cu adevarat.

Prin intermediul a 150 de povesti, unele triste, altele pline de speranta, s-a dezvaluit ca principala cauza din spatele cresterii numarului de congelari de ovule a fost direct legata de problemele de relatie sau de lipsa acestora. De fapt, 82% dintre femei erau singure in momentul in care si-au inghetat ovulele, in timp ce 18% dintre ele aveau un partener, dar se aflau intr-o relatie in care fie nu se simteau pregatite sa aiba copii, fie se aflau inca in stadii foarte incipiente.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Congelare ovule Ovulatie Fertilitate Femeie

Articole recomandate

Citeste si despre