Bodypainting de Halloween pentru copii

/ / Modificat: 2015-10-23
Bodypainting de Halloween pentru copii

Este imposibil sa nu se fi intamplat ca bebelusul sau copilul tau sa fi fost pictat pe fata la un eveniment pentru copii si sa fie foarte incantat de noua imagine pe care o are.

Acum, cu ocazia Halloween-ului il poti picta pe cel mic chiar la tine acasa. Acestea sunt doar cateva dintre ideile pe care le poti adopta, noi vom incerca sa te ghidam pas cu pas.

Pisica

Pasul 1

Cu un buretel pentru machiaj, aplica machiaj alb pe toata suprafata pleaopei si urca pana la baza sprancenelor.

Apoi, urca cu machiajul in forma de "cornite" in partile laterale ale fruntii.

Picteaza apoi, tot folosind machiaj alb, si partea superioara a buzei, pana la nasuc si extinde putin dincolo de obraji.

Apoi aplica un pic de pudra roz in obraji, pentru un plus de efect.

Pasul 2

Folosind o pensula de dimensiune mica sau medie, porneste din coltlul interior al ochiului pictat cu machiaj alb, si contureaza, folosind machiaj negru, portiunile din jurul ochiului, colorate anterior cu alb.

Apoi, folosind tot machiaj negru, deseneaza doua sau trei gene, pornind din marginile exterioare alte ochiului.


Pasul 3

Porneste desenul boticului tragand o linie de la mijlocul nascului catre mijlocul buzei superioare, folosind tot o pensula cu machiaj negru. Apoi, contureaza cu machiaj negru pareta superioara a buzei, pictata anterior cu machiaj alb.

Nu uita sa pictezi si varful nascului. Pentru a obtine efectul de "pisicuta" dorit, deseneaza, din colturile buzei catre obraji, 3 mustati si apoi coloreaza buzele tot cu machiaj negru.

Zana

Pasul 1

Folosind machiaj auriu, coloreaza ochii, incepand cu partea inferioara a ochiului si urca spre frunte intr-un unghi de 90 de grade. Dupa ce ai delimitat aceasta zona, acoper-o in totalitate cu machiaj auriu.

Cu ajutorului unui buretel, coloreaza tot cu machiaj auriu, in forma unui cerc, zona obrajilor.

Coloreaza apoi, cu foate putin machiaj albastru, zonele colorate cu auriu.

Pasul 2

Folosind o pensula de dimensiune mica sau medie, creeaza linii curbate si puncte, folosind machiaj alb sau negru, in functie de ce culoare crezi ca s-ar potrivi mai bine cu nuanta tenului.

Lasa-ti imaginatia sa functioneze cand desenezi aceste linii. Exerseaza intai pe hartie, pentru a-ti intra mai usor in mana.

Pasul 3

Contureaza liniile curbate si punctele cu o culoare contrastanta, conturand de fiecare data partea interioara a liniilor desenului. Aceasta conturare ofera machiajului un efect de umbra.

Daca ai inclus in desen stelute sau flori, poti adauga la acestea un pic de culoare (bleu, roz, verde). Pe buze, aplica un pic de luciu de buze si mica printesa este gata.

Vampirul

Pasul 1

Inmoaie in apa coltul unui burete pentru machiaj, apoi imbiba-l cu machiaj alb si acopera toata fata, inclusiv buzele.

Uda doar putin coltul buretelui inainte sa il imbibi cu machiaj si umezeste-l ori de cate ori este nevoie. Incearca sa il pastrezi umed, nu ud.

Pasul 2

Pentru contur, foloseste machiaj mov sau albastru, pentru a intuneca (nu innegri) zonele laterale ale fetei.

Zonele principale care trebuie machiate sunt tamplele, ochii (zonele de deasuopra si dedesuptul lor), zona de sub obraji si de sub maxilar si baza nasului.

Pasul 3

Daca intuneci prea tare zonele, revino asupra lor si aplica un pic de machiaj alb cu ajutorul buretelului.


Pasul 4

Folosind machiaj negru si o pensula mica, creeaza un V in frunte (pe care il colorezi tot cu machiaj negru).

Desenul va arata foarte bine daca pornesti de la baza fruntii pentru a acunde linia de contur a fetei. Apoi, accentueaza foarte tare sprancenele, arcuindu-le.

Pasul 5

Folosind o pensula micuta si machiaj rosu (poti folosi si un ruj), deseneaza buze de vampir.

Cand desenezi, urmareste linia de contur a buzei de jos. In ceea ce priveste partea superioara a buzei, accentueaza liniile.

Acest lucru va oferi stil machiajului si nu va da impresia unui copil care pur si simplu s-a dat cu ruj.

Pentru crearea coltilor de vampir, specialistii in face painting recomanda sa ne imaginam ca desenam doua virgule care se impreuneaza, abia sesizabil, in partea de jos a buzei.

Cand incepi desenul "virgulei", ai grija sa o faci  direct de pe buza, pentru a crea un efect tridimensional diferit.

Prima liniuta a "virgulei" trebuie sa porneasca din coltul buzei. A doua linie a virgulei, care va duce la formarea "coltului de vampir", trebuie sa porneasca dintr-un unghi putin departat pentru ca, in final, punctele sa se intalnesca.

Inainte de a va picta micul "vampir" exersati pe o foaie de hartie pentru ca totul sa iasa perfect. 
 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween copii Halloween

Articole recomandate

Citeste si despre