Prima alaptare in public: sfaturi de care sa tii cont

/ / Modificat: 2018-08-01
Prima alaptare in public: sfaturi de care sa tii cont

Cand iesi cu bebelusul din casa pentru prima data ti se poate parea o provocare, insa daca trebuie si sa il alaptezi in public, acest lucru s-ar putea sa iti creasca adrenalina pentru ca nu toate mamicile se simt suficient de increzatoare sa isi expuna sanii, indiferent cat de usor alaptezi acasa.

De altfel, este posibil ca prima data cand alaptezi in public sa simti anxietate, insa nu ai de ce sa te temi, deoarece alaptatul in public necesita doar putina pregatire in avans si cu timpul te vei obisnui.

6 sfaturi de care sa tii cont la prima alaptare in public

Ramai aproape de casa

In primul rand, daca inca te obisnuiesti sa alaptezi, nu ai de ce sa te grabesti sa iesi din casa daca nu te simti pregatita, asa ca daca totusi trebuie sa plecati de acasa, fa asta pentru scurt timp si nu pleca prea departe ca sa poti reveni in confortul propriului camin pentru a-ti alapta bebelusul.

Planifica fiecare alaptare

Depinde de tine cand alaptezi bebelusul, insa trebuie sa tii cont de faptul ca nu o poti face oriunde in public, pentru ca nu peste tot exista locuri prevazute pentru mama si copil. Daca nu esti sigura ca vei gasi zone special desemnate pentru a putea alapta, o iesire la mall este o alegere potrivita pentru ca toate mall-urile au zone intime destinate alaptarii.

Daca esti mai pudica…foarte bine

Nu toate femeile sunt dezinvolte si pot alapta in vazul lumii, dar daca te numeri printre ele, bravo tie! Alaptatul este cea mai minunata modalitate de a-ti hrani bebelusul, asa ca daca esti fericita si mandra sa faci asta in public, foarte bine.

Daca insa faci parte dintre mamicile mai pudice, poti folosi o panza, sau o paturica cu care sa te acoperi atunci cand alaptezi in public, mai ales pentru situatiile in care bebelusul tau este infometat si nu mai poate astepta pana ajungeti intr-o zona special conceputa pentru mama si bebe.

Asigura-te ca ai tot ce iti trebuie in geanta bebelusului

Nu trebuie sa iti lipseasca din geanta scutece, servetele umede, hainute de schimb si orice altceva ar putea sa iti fie necesar atunci cand iesi din casa impreuna cu bebelusul. Daca tot esti la capitolul acesta, pune o bluza de schimb si pentru tine, nu poti stii cand vei avea nevoie de ea.

Ia confortul de acasa cu tine

Daca ai nevoie de perna de alaptare pe care o folosesti acasa ca sa iti hranesti bebelusul in mod confortabil, nu renunta la ea doar pentru ca iesi afara. O poti pune in cosul de sub carucior pentru a o folosi atunci cand iesiti. Decat sa alaptezi intr-o pozitie incomoda, sa iti ranesti areolele, sa iti intepenesti spatele sau sa nu alaptezi bebelusul suficient, mai bine sa cari cu tine o perna voluminoasa care poate preveni toate aceste neplaceri.

Celelalte mamici iti pot fi un real sprijin

Daca ai un grup de prietene care sunt si ele mamici, este ideal sa iesi impreuna cu ele si copiii lor. Nu numai ca te vei simti mai confortabil cu ele in preajma, poate ca unele dintre ele au bebelusi de aceeasi varsta cu micutul tau, asa ca veti avea aceleasi obiceiuri si preocupari, ceea ce va elimina din anxietatea pe care o poti resimti cand nu te afli in siguranta casei tale. Puteti face schimb de experienta si s-ar putea sa primesti si cateva sfaturi care sa iti fie de folos.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alaptare public Alaptarea la san

Articole recomandate

Citeste si despre