Motivul pentru care bebelusul trebuie sa manance de cel putin 8 ori pe zi

/ / Modificat: 2021-07-02
Motivul pentru care bebelusul trebuie sa manance de cel putin 8 ori pe zi

Cand devii mama este o intrebare care nu iti da pace si la care vei primi mereu raspunsuri si explicatii diferite: alaptezi copilul la cerere sau dupa un program de mese bine stabilit? Reteta perfecta este greu de gasit, insa cert este ca un bebelus trebuie sa manance de cel putin 8 ori pe zi.

Momentele in care iti alaptezi copilul nou nascut sunt cele care contribuie cel mai mult, macar pentru inceput, la cladirea relatiei mama - bebelus. Cu siguranta, insa, te intrebi, asa cum au facut-o milioane de femei inaintea ta si cum o vor face si altele dupa tine, daca micutul se hraneste suficient, daca ai destul lapte, daca acesta este destul de hranitor.

De ce sa alaptezi copilul de cel putin 8 ori pe zi

Fie ca optezi pentru un program de mese bine stabilit, fie ca decizi sa il alaptezi de cate ori o cere, este important ca sugarul sa aiba parte de 8 mese pe zi, cel putin; adica sa il pui la san macar o data la trei ore.

Care este, insa, motivul? In primul rand bebelusul tau nu va suferi de foame sau de sete si, in plus, cu cat micutul suge mai mult, cu atat secretia de lapte va fi mai puternic stimulata. Corpul femeii este un templu si un adevarat "supermarket" pentru cel mic, care ia din laptele mamei tot ceea ce are nevoie pentru a creste rapid si sanatos.

Alte metode de a stimula lactatia

Laptele matern este cel mai bun aliment pentru un bebelus si, daca se poate, este indicat sa fie singurul in primele 6 luni de viata. Daca te ingrijoreaza insa ideea de a nu avea suficient lapte sau aceea ca laptele tau poate nu este suficient pentru cel mic, iata ce poti face pentru a te asigura ca ii oferi tot ce are nevoie:

• alapteaza copilul cat mai rapid dupa nastere; nu te ingrijora daca nu va iese din prima pentru ca aveti amandoi nevoie de exercitiu pentru a gasi pozitia cea mai comoda, in care mica ta minune se poate atasa corect la san.

• nu intrerupe alaptarea nici atunci cand sanii te dor prea tare, cand ai deja ragade (ranile aparute pe sfarcuri in timpul alaptarii) sau din orice alt motiv; atunci cand copilul nu poate suge, apeleaza cu incredere la pompele pentru san, pentru a crea rezerve pentru mai tarziu.

• cauta si gaseste pozitia ideala si corecta pentru amandoi, pentru a evita frustrarile amandurora si transformarea momentului alaptarii intr-unul neplacut si chinuitor.

• incearca sa tii copilul la un san pana cand il goleste si abia apoi sa-l muti la celalalt.

Taguri Alaptarea bebelusului Alaptarea la san Alaptarea la cerere

Articole recomandate

Citeste si despre