Ce trebuie sa faci pentru a avea lapte din belsug. Sfaturi pentru proaspetele mamici

/ / Modificat: 2022-09-18
Ce trebuie sa faci pentru a avea lapte din belsug. Sfaturi pentru proaspetele mamici

Multe mame se plâng că sânii lor nu produc tot laptele de care are nevoie bebelușul lor. Și, pe parcurs, recurg la remedii casnice care nu prea au efect, când soluția este mult mai simplă.

Pentru a te asigura că, din prima zi, sânii tăi produc suficient lapte pentru a-ți hrăni bebelușul, trebuie doar să urmezi aceste 10 sfaturi.

1. Începeți alăptarea în prima oră de la naștere. Acest lucru este foarte important, deoarece în prima oră după naștere, bebelușul va fi într-o stare de alertă calmă.

2. Alăptați zi și noapte. Acesta este cel mai bun mod de a vă asigura că sânii dumneavoastră produc suficient lapte. Așadar, în primele săptămâni, bebelușul dumneavoastră ar trebui să fie hrănit de 8-10 ori la fiecare 24 de ore.

3. Asigurați-vă că bebelușul suge eficient. Suptul incorect nu este legat doar de producția inadecvată de lapte, ci și de alte probleme, cum ar fi apariția fisurilor sau retenția de lapte la sân. Iar pentru ca micuțul tău să sugă bine, trebuie să fie bine poziționat.

4. Terminați primul sân înainte de a-l pune pe al doilea. Acesta este singurul mod de a vă asigura că s-a golit bine. Acest lucru este important pentru a asigura o producție bună de lapte și, de asemenea, pentru ca micuțul să primească partea cea mai nutritivă a hranei. La început, sânul tău oferă laptele mai apos pentru a potoli setea, iar la sfârșit, laptele mai bogat în grăsimi și vitamine.

5. Oferiți alăptarea la cerere. Uitați de ceas și priviți-vă copilul. Fiecare copil își urmează propriul ritm, iar unii au poftă de mâncare la fiecare 2 ore, în timp ce alții se hrănesc fără intervale fixe. De asemenea, țineți cont de faptul că unii bebeluși își golesc sânii în 5-10 minute, iar alții au nevoie de mult mai mult timp.

6. Nu oferiți biberoane cu lapte praf sau soluție de glucoză. Dacă alăptarea este stabilită corect, sânul dvs. va produce suficient lapte pentru a vă hrăni copilul. El nu are nevoie de "ajutoare". Acestea nu vor face decât să vă facă sânii să interpreteze că trebuie să producă din ce în ce mai puțin lapte.

7. Evitați suzetele. Mai ales în primele 10 zile, până când alăptarea este bine stabilită. În acest fel, veți evita confuzia cu mamelonul. Suptul de la sân și suzeta sunt diferite și este posibil ca, dacă îi oferiți suzeta mai devreme, atunci când se prinde la sân, să încerce să se prindă la fel ca la sân, ceea ce ar face ca suptul să fie ineficient.

8. Nu uitați că pieptul este mai mult decât o simplă hrană. Suptul îi liniștește și, prin urmare, bebelușul u cere întotdeauna sânul pentru că îi este foame. Poate că au nevoie doar de câteva minute de contact piele-pe-piele. Nu le refuzați.

9. Odihniți-vă din belșug și mâncați bine. Consumați o dietă echilibrată de aproximativ 2.500 kcal și dormiți cât de mult vă permite copilul. Deoarece, mai ales în primele săptămâni, veți petrece o parte din nopți trează, încercați să dormiți în anumite momente din timpul zilei, care să coincidă cu somnul copilului.

10. Căutați ajutor. Familia, pediatrul și grupurile de sprijin pentru alăptare sunt pilonii pe care trebuie să vă bazați dacă aveți îndoieli sau dificultăți în ceea ce privește alăptarea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lapte alimentatie copii Alaptarea la san Sfaturi alaptare

Articole recomandate

Citeste si despre