Ce ar intreba-o Andreea Raicu pe Olivia Steer in legatura cu vaccinarea

/ / Modificat: 2019-04-08
Ce ar intreba-o Andreea Raicu pe Olivia Steer in legatura cu vaccinarea

Andreea Raicu si-a aratat dezacordul fata de teoriile antivaccinare ale Oliviei Steer.

Dupa disputa dintre fosta prezentatoare si medicul pediatru Mihai Craiu, Andreea Raicu a scris pe blogul ei un articol in care a vorbit despre "impostura".

In cadrul emisunii "In fata ta" de la Digi24, Andreea Raicu a fost intrebata ce mesaj i-ar adresa Oliviei Steer despre problema vaccinarii.

Foto: Ciao.ro

"Ea in general ii invita pe oameni sa nu mai apeleze la medicina alopata si sa se rezume doar la lucruri naturiste, de pilda, chiar daca avem 40 de ani sa nu mai facem mamografie, sa nu mai luam antibiotice, nu mai stiu, e o lista destul de lunga de lucruri pe care le-am auzit de-a lungul timpului. Cred foarte tare in puterea subconstientului, dar in aceleasi timp nu pot sa anulez puterea si medicina si cred ca, in primul rand, as intreba-o daca stie ce putere si ce impact au cuvintele ei si toate aceste provocari si invitatii pe care le face comunitatii ei asupra lor. Si de ce face asta? Si care este baza care sta in spatele lucrurilor pe care le spune? Pentru ca in dezbaterea cu dr. Mihai Craiu, ea nu avea niste teorii valide, ea avea un telefon de pe care citea diverse lucruri, care nu erau sustinute de absolut nimic.

Cred ca atata vreme cat esti o persoana publica, ai o responsabilitate foarte mare in legatura cu ceea ce spui, mai ales cand esti la televizor. Oamenii te asculta, oamenii, daca te plac, te si urmeaza si trebuie sa ai grija ce spui ca s-ar putea sa-i duci pe niste piste gresite.

Cred ca ar putea sa puna o altfel de abordare, sa puna intrebari oamenilor, care vor fi nevoiti sa afle raspunsuri, nu sa dea raspunsurile direct. Cred ca fiecare este in masura - acum avem multe mijloace la dispozitie, si nu ma refer la toate informatiile pe care le gasim pe internet, avem acces la informatii si la studii care ne ajuta sa ne gasim singuri raspunsurile. Pentru ca daca intrebi 10 oameni care au citit 10 lucruri de pe internet, fiecare iti va spune cate o parere, sute de teorii, important e sa aduci tu parerea ta, in functie de ce-ai luat si ce-ai aflat", a spus Andreea Raicu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Andreea raicu Olivia steer Vaccinare

Articole recomandate

Citeste si despre