Se schimba indemnizatia de crestere a copilului. Cine va primi mai multi bani

/ / Modificat: 2019-12-12
Se schimba indemnizatia de crestere a copilului. Cine va primi mai multi bani

O propunere legislativa referitoare la indemnizatia de crestere a copilului va ajunge la votul decisiv.

Proiectul propune ca limita maxima pentru indemnizatia primita lunar de catre parinti pentru cresterea copilului sa fie eliminata, pentru ca acestia sa primeasca indemnizatii mai mari de 8.500 de lei, cat este limita maxima utilizata in prezent, informeaza avocatnet.ro.

Masura plafonarii la valoarea de 8.500 de lei a indemnizatiei a fost introdusa in a doua parte a anului 2017.

Cum se va calcula indemnizatia

Pe langa eliminarea plafonarii indemnizației pentru cresterea copilului, proiectul prevede si schimbarea modului in care se calculeaza valoarea acesteia. Mai exact, dupa intrarea in vigoare a masurilor cuprinse de acest proiect, cuantumul minim al indemnizatiei nu va mai fi calculat in functie de valoarea indicatorului de referinta (ISR), ci in functie de valoarea salariului minim brut pe tara.

Odata cu cresterea valorii minime a indemnizatiei de crestere si eliminarea plafonului maxim al acesteia, initiatorii se asteapta ca natalitatea sa creasca, deoarece aceste masuri vor incuraja si femeile de cariera sa faca cel putin un copil.

Proiectul de lege nu se aplica momentan. Pentru a intra in vigoare, acesta trebuie adoptat de Camera Deputatilor, promulgat prin decret prezidential si publicat in Monitorul Oficial.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Indemnizatie crestere copil Bani

Articole recomandate

Citeste si despre