Un profesor pensionar locuieste in masina ca sa economiseasca bani pentru sotia bolnava

/ / Modificat: 2023-05-18
Un profesor pensionar locuieste in masina ca sa economiseasca bani pentru sotia bolnava

Devotamentul unui profesor pensionar fata de sotia sa bolnava l-a determinat sa locuiasca in propria masina, fiindca nu se mai descurca cu banii! Cu toate acestea, soarta i-a pregatit o surpriza induiosatoare in ziua in care a implinit 77 de ani. 

Intr-un cartier din apropierea casei sale, tanarul Steven Nava a dat peste o priveliste neasteptata - o masina uzata care servea drept casa improvizata. Apropiindu-se, si-a dat seama ca aceasta "locuinta" pe roti apartinea fostului sau profesor din liceu, José Villaruel.

Fostul profesor al lui Nava a trecut prin vremuri grele, iar ceea ce se ascundea sub calvarul sau era o poveste sfasietoare. Batranul profesor renuntase la propria bunastare, mutandu-se in propria masina. Curiozitatea l-a starnit pe Nava in timp ce se apropia de vehiculul lui Villaruel, fara sa stie ce impact profund va avea aceasta intalnire asupra vietii sale si a unui fost profesor. 

Barbatul a aflat ca profesorul traia o drama de nedescris. Iubita lui sotie era grav bolnava, iar el trebuia sa faca un plan pentru a plati facturile medicale din ce in ce mai mari. Acesta a renuntat la caldura si confortul casei sale si s-a mutat in propria masina, pentru ca nu se mai ajungea cu banii pentru tratamentul sotiei sale.

Socul de a-si vedea mentorul traind intr-o asemenea saracie l-a marcat pe fostul elev al lui Villaruel. Conditiile in care profesorul iesit la pensie era fortat sa locuiasca erau devastatoare - o realitate care a atins o coarda sensibila in sufletul sau plin de compasiune.Cu lacrimi in ochi, batranul profesor a dezvaluit ca traia in masina sa din cauza devotamentului nemarginit fata de sotia sa bolnava. Fiecare banut pe care il economisea era pastrat pentru a-i acoperi cheltuielile medicale, ceea ce nu i-a lasat alta solutie decat sa isi sacrifice confortul si sa se adaposteasca in masina. 

Profesorul a explicat circumstantele care au dus la decizia sa de a demisiona si a spus ca, odata cu schimbarea situatiei din sistemul educational, a considerat ca rolul sau de profesor suplinitor a devenit depasit. Asa ca a iesit la pensie, insa banii care ii revin lunar nu ii permit sa se descurce cu cheltuielile de zi cu zi, si cu tratamentul sotiei sale. Villaruel s-a trezit rapid inconjurat de datorii care i-au inghitit economiile. Nu se putea intretine pe sine si familia sa in Mexic, asa ca a luat decizia dificila de a renunta la locuinta sa. 

Nava nu s-a putut abtine sa nu se gandeasca la rolul nepretuit al domnului Villaruel in viata sa in timpul cat au fost impreuna la scoala. Amintindu-si de nenumaratele ore de sprijin si de indrumare pe care i le-a acordat, Nava s-a gandit ca trebuie sa ii intoarca favorul mentorului sau, asa ca a raspandit vorba prin comunitate despre cazul sau. 

Animat de o determinare de neclintit si de dorinta de a avea un impact profund, Nava s-a angajat intr-o misiune de a schimba traiectoria vietii iubitului sau profesor. Acesta a condus o campanie de strangere de fonduri pe GoFundMe. Cu un obiectiv initial de 15.000 de dolari, demersul tanarului a atins o coarda sensibila la nenumarate persoane dornice sa dea o mana de ajutor. Campania a depasit toate asteptarile, iar generozitatea a venit de aproape si de departe. Sprijinul comunitatii a transformat obiectivul modest intr-o realitate uluitoare, adunand o suma impresionanta.

Asa ca Nava a decis sa ii faca o surpriza fostului sau profesor, chiar in ziua in care acesta a implinit 77 de ani. I-a oferit acestuia un cec care avea sa-i schimbe pentru totdeauna viata, in valoare de e 27.000 de dolari. Acesta intruchipa recunostinta si admiratia comunitatii pentru profesorul pensionar.

Coplesiti de magnitudinea momentului, ochii lui Villaruel s-au umplut de lacrimi de uimire si recunostinta. "Gandul meu initial a fost: "Oare visez?". Inca nu pot sa trec peste acest soc", a marturisit profesorul. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pensie parinti Bani

Articole recomandate

Citeste si despre