Un cioban castiga de trei ori mai mult decat un profesor. Ce sume incaseaza lunar

/ / Modificat: 2023-06-06
Un cioban castiga de trei ori mai mult decat un profesor. Ce sume incaseaza lunar

Profesorii nu vor sa renunte la greva. Dascalii cer salarii mai mari si spun ca nu vor sa faca niciun compromis. Chiar si un cioban, fara studii, poate incasa in Romania o suma de trei ori mai mare decat a unui dascal. 

„Eu am 80 de vaci. Am un cioban pe care il platesc cu 3.200 de lei plus un pachet de tigari pe zi, ca bonuri de masa. Va spun ca nu stie sa scrie, sa citeasca, nici macar ora pe telefon! Ce pot sa spun despre profesoara copilului meu, care primeste 2.300 de lei? Si sunt ciobani aici care castiga si 7.000 de lei”, a precizat unul dintre ascultatori, in emisiunea Desteptarea de la Europa FM, citat de site-ul Ziare.com.

Care sunt cerintele profesorilor pentru a reveni la cursuri 

„Momentan mesajul este ca greva va continua. Doar colegii nostri pot decide cu totul si cu totul altceva. Elevii sa aiba incredere in dascalii lor. In permanenta ne-am gandit si ne vom gandit tot la ei. Nu putem vorbi de compromis atunci cand vorbim de vietile a peste 300.000 de colegi de-ai nostri. 

Cred ca guvernul ar trebui sa faca compromisul, politicienii nostri, in sensul in care renunta la orgolii si la suparari si vin si iau o decizie care ar trebui sa fie importanta pentru toti din invatamant. Politicienii nostri evita sa isi asume decizii radicale privind finantarea sistemului de invatamant, de asta si credibilitatea lor este scazuta. 

Colegii nostri au aratata ca au de ce sa faca greva. Atata timp cat printr-un act normativ nu s-a stipulat acel reper important legat de salariului debutantului cu studii superioare si nu putem vorbi de o grila de salarizare care sa fie prinsa intr-un act normativ si cu cat mai putin etape de punere in aplicare, este clar ca nu ne-am atins ceea ce am solicitat. Unii se gandesc la vacantele lor, noi ne gandim la ce se va intampla cu invatamantul mai departe”, a declarat Marius Nistor.

Citeste si: 15.000 de profesori au renuntat la greva. Ministrul Educatiei: "Incet-incet, cadrele didactice revin in scoli"

  • Surse: ziare.com, gandul.ro, cotidianul.ro
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bani

Articole recomandate

Citeste si despre