Romanca din Italia: "Sunt copii romani internati cu boli grave, iar parintii nu pot intra sa-i vada"

/ / Modificat: 2020-03-11
Romanca din Italia:

O romanca din Italia care lucreaza in domeniul medical, a cerut ajutorul romanilor din tara pentru a face rost de materiale sanitare necesare protejarii de coronavirus.

Femeia din Cosntanta este tehnician ortoped in Roma, unde detine un centru de specialitate.  Ea inceraca sa faca rost de masti chirurgicale si dezinfectanti, pentru ca in Italia stocurile s-au epuizat.  Ultimul transport l-a primit din Tulcea, acum doua saptamani, cu mii de masti, dar s-au terminat. Nimeni din tara nu mai poate expedia acum vreun transport spre Italia, iar autoritatile romane suspenda trimiterea de orice fel de materiale sanitare folosite pentru protejarea impotriva coronavirusului in afara tarii.

"Italia a fost buna cu toti, n-a fost rasista, i-a primit pe toti si iata ca acum este izolata. Este nedrept sa nu primim niciun ajutor de nicaieri. Avem nevoie de masti, de dezinfectanti, cu bani, vrem sa le cumparam, nu vrem gratis nimic," a declarat femeia pentru "Adevarul."

"Este bataie pe dezinfectant"  

Femeia mai spune ca sunt multi copii romani internati cu boli grave la spitalul din Roma, iar parintii lor nu pot intra sa-i vada fiindca nu au dezinfectant si costum de protectie.  

"Lumea se ia la bataie pentru o sticluta de dezinfectant," a povestit romanca.

Aceasta a marturisit ca situatia este foarte grava si face apel si la romanii din Italia sa nu incerce sa se intoarca in tara. 

"Le pot face mult rau celor dragi de acasa. Perioada de incubatie a virusului este mare si pot fi transmitatori fara sa isi dea seama. Insa rugam autoritatile din Romania sa ne ajute, sa răspunda apelurilor noastre. Nu ne izolati!" 

Sursa: adevarul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Romanca Italia Spitale

Articole recomandate

Citeste si despre