700 de euro pentru angajate la nastere si majordom care sa le ajute la treburile casnice, metoda prin care un antreprenor vrea sa sustina natalitatea

/ / Modificat: 2024-02-04
700 de euro pentru angajate la nastere si majordom care sa le ajute la treburile casnice, metoda prin care un antreprenor vrea sa sustina natalitatea

In contextul in care natalitatea este in scadere in Italia, un antreprenor italian a gasit o metoda prin care sa le ajute pe angajatele sale imediat dupa nastere. Acesta le ofera un bonus de 700 de euro pentru fiecare nou-nascut, un majordom care sa le ajute cu treburile casnice, dar si alte beneficii. 

Mauro Atturo are 48 de ani si este antreprenor in Roma. El a fondat compania Problem Solving si a decis sa initieze aceste proiect pentru a incuraja natalitatea pentru ca este de parere ca maternitatea nu ar trebui perceputa ca un risc pentru companii, ci o resursa valoroasa. 

Compania sa este specializata pe servicii de call center si are politivi foarte prietenoase fata de angajatii sai, dintre care 90% sunt femei. 

Proiectul se numeste baby bonus si presupune 700 de euro pentru fiecare nou-nascut si un supliment lunar de 150 de euro la salariul mamei in primul an de viata la copilului. Initiativa a fost lansata in anul 2019,  chiar inainte de pandemie si a avut un impact pozitiv in ceea ce priveste natalitatea in randul angajatelor companiei. 

Ce alte beneficiii mai ofera compania 

Pe langa sprijinul financiar, angajatele companiei pot beneficia si de serviciile unui majordom saptamanal pentru a le ajuta cu sarcini precum plata facturilor, un abonament la micul dejun in valoare de 50 de euri lunar, o polita de sanatate extinsa si un program de prevenitie. 

De asemenea, salariatele pot avea acces la un teren inchiriat in Tor Tre Teste, cultivat fara pesticide, de unde angajatii primesc lunar o livrare de legume proaspete.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Natalitate Italia

Articole recomandate

Citeste si despre