Prof. Univ. Dr. Gheorghe Peltecu isi muta activitatea in Ponderas Academic Hospital

/ / Modificat: 2023-11-23
Prof. Univ. Dr. Gheorghe Peltecu isi muta activitatea in Ponderas Academic Hospital

Dupa doua decenii la conducerea celui mai vechi spital ginecologic din Romania, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Peltecu isi muta activitatea in Ponderas Academic Hospital, unde va dezvolta specialitatea de chirurgie ginecologica oncologica

Incepand de astazi, pacientele care se confrunta cu afectiuni ginecologice oncologice au acces, in Ponderas Academic Hospital, la unul dintre cei mai experimentati chirurgi din domeniu: Prof. Univ. Dr. Gheorghe Peltecu. Acesta va pune in serviciul pacientelor cele 3 decenii de experienta in ingrijirea femeilor si expertiza acumulata in mii de operatii reusite de tratare a cancerelor ginecologice.

„Unul dintre obiectivele mele este acela de a sprijini  dezvoltarea acestei specializari in Ponderas Academic Hospital. In anii mei de activitate am contribuit cu succes la formarea si dezvoltarea a peste o suta de medici si multiple echipe medicale in aceasta specializare. Sunt convins ca impreuna cu echipa de aici, de care ma apropie valorile si principiile comune, vom putea stabili un nou standard de excelenta in tratamentul afectiunilor oncologice feminine”  a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Peltecu.  

Viziunea domnului doctor  Gheorghe Peltecu este ca oncologia ginecologica se face doar in echipa, fiind nevoie ca departamentul de ginecologie oncologica chirurgicala sa fie functional, impreuna cu un departament de ginecologie medicala.

„Prof. Univ. Dr. Gheorghe Peltecu este un medic cu o vasta experienta in managementul multidisciplinar al patologiilor genitale. Ne bucuram ca va face parte din echipa Ponderas si va ajuta la dezvoltarea acestei specialitati oncologice.” Prof. Dr. Catalin Copaescu, director medical Ponderas Academic Hospital .

Prof. Univ. Dr. Gheorghe Peltecu este unul dintre cei care au pus bazele specializarii de chirurgie ginecologica oncologica in Romania. In cifre, cei peste 30 de ani de activitate in domeniul sanatatii femeilor se transpun in cateva mii de interventii chirugicale oncologice, peste 200 de lucrari, studii, tratate si cercetari publicate si peste 100 de medici formati dupa principii moderne.

Prof. Univ. Dr. Gheorghe Peltecu si-a dedicat 40 de ani din cariera Spitalului Clinic de Obstretica si Ginecologie Filantropia, contribuind decisiv la dezvoltarea acestuia si a fost, de asemenea, initiatorul ideii de societate de ginecologie oncologica din Romania, fiind membru fondator al acesteia.

La Ponderas Academic Hospital, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Peltecu va incepe un nou capitol al carierei sale profesionale si va sprijini echipa medicala a spitalului in atingerea dezideratului de excelenta medicala, prin interventiile de chirurgie ginecologica oncologica in care este specializat si pe care le va efectua in cadrul spitalului, precum  leziuni precanceroase de col uterin, cancerul de col uterin, cancerul de vulva, de vagin, de endometru si cancerul de ovare si trompe. De asemenea domnul  doctor realizeaza cu succes operatii pentru fibroame uterine si chisturi ovariene, dar si alte interventii chirurgicale laparoscopice ginecologice.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spitale Medici

Articole recomandate

Citeste si despre