Miracol in Italia! O femeie care s-a nascut cu jumatate de inima a adus pe lume gemeni. Medicii nu ii dadeau nicio sansa sa devina mama

/ / Modificat: 2024-02-16
Miracol in Italia! O femeie care s-a nascut cu jumatate de inima a adus pe lume gemeni. Medicii nu ii dadeau nicio sansa sa devina mama

 

O femeie de 36 de ani din Italia, pe nume Ylenia, care s-a nascut cu o jumatate de inima, a devenit recent mama de gemeni, la Roma! Acest miracol a fost posibil datorita vointei puternice a femeii si eforturilor specialistilor de la Spitalul de Pediatrie Bambino Gesù si Spitalul Universitar A. Gemelli Irccs, unde a avut loc o operatie cezariana.

Ylenia, nascuta cu o malformatie cardiaca, a adus pe lume gemeni, reprezentand un adevarat miracol medical. Aceasta reusita a demonstrat ca dragostea si determinarea pot invinge orice obstacol. 

Aceasta poveste uimitoare arata ca, chiar si in fata dificultatilor medicale, oamenii pot realiza lucruri uimitoare. Ylenia, prin curajul si vointa sa, ne arata ca dragostea si dorinta de a aduce viata pe lume pot invinge orice obstacol.

Este primul astfel de caz in Italia si al patrulea in lume! 

Ylenia a fost diagnosticata cu aceasta afectiune cardiaca de la o varsta frageda, iar echipa medicala de la Bambino Gesù a avut grija de ea de-a lungul intregii sale sarcini. 

Gemenii, un baietel numit Flavio si o fetita numita Giulia, care au acum patru luni, se bucura de o stare de sanatate excelenta si sunt in afara oricarui pericol. Aceasta veste imbucuratoare a fost confirmata de sursele medicale si a fost prezentata in publicatia Quotidiano Nazionale.

Ylenia a marturisit ca era constienta de riscurile implicate de nastere, dar dorinta sa puternica de a deveni parinte a ajutat-o sa depaseasca orice teama. In ciuda avertismentelor anterioare ale unui cardiolog care o sfatuise sa evite sarcina, datorita faptului ca inima ei nu ar tolera-o, Ylenia a decis sa isi urmeze visul de a deveni mama.

Ylenia s-a nascut fara ventriculul drept al inimii, o conditie complexa care necesita interventii chirurgicale in primii ani de viata. Ea a suferit o singura operatie la varsta de 4 ani pentru a crea un sistem alternativ de circulatie numit Fontan. Acest procedeu permite sangelui sa mearga direct de la vena cava la plamani, fara a trece prin inima.

„Stiam ca imi asum riscuri cu inima mea speciala, dar eram foarte hotarata si imi doream foarte mult sa fiu mama. In aceasta aventura am fost urmarita pas cu pas de medici. Datorita lor am avut o sarcina si o nastere frumoasa. Eu asa sunt, totul sau nimic! Mi-a fost frica, desigur, mai mult pentru copii decat pentru mine. Mi s-a indeplinit visul! Nasterea copiilor mei a fost o emotie de nedescris. Vreau sa le transmit femeilor aflate in aceeasi situatie ca mine sa nu le fie frica si sa se bazeze pe centre specializate pentru a-si indeplini visul de a deveni mame”, a declarat femeia, citata de presa italiana.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gemeni nou-nascuti Italia Miracol Operatie cezariana

Articole recomandate

Citeste si despre